Ga naar de inhoud

Billen als blikvangers

Wat een lekker kontje hè? Hoe lollig is deze designvaas van @jonathanadler. Ik was direct verkocht toen ik ‘m ontdekte bij bloemenwinkel @MJ_Bloem. De prijs was geen grap trouwens; een echte designprijs zullen we maar zeggen. Maar goed, daarvoor heb je wel een gave blikvanger in huis. Naar dit kontje mag gekeken worden šŸ™‚

Helleborus steelt de show

De bloem in de billenvaas is een Helleborus. Net als de vaas niet alledaags. Geweldig die mooie tros bloemen in bordeaux. De warme kleur van de bloemblaadjes contrasteert zo mooi met het frisse geelgroen van het intrigerend gevormde hartje en de geelwitte meeldraden. Jeannette van MJ Bloem heeft niks teveel gezegd toen ze me tipte: “Zet in een vaas als deze slechts één enkele steel. Dan trekt vaas je blik en steelt de bloem de show.” I like!  

Andere namen voor Helleborus 

Wist je dat Helleborus ook onder andere namen bekend is, namelijk: Kerstroos en Lenteroos? Kan niet anders dan dat die te maken hebben met het feit dat Helleborus in de winter begint met bloeien en daarmee doorgaat tot in de Lente.  

Ergens in december als het groen buiten tot een minimum beperkt is, kun je dus verrast worden door de Helleborus in de gedaante van tuinplant. De Helleborus potplant is trouwens een tof alternatief voor de welbekende Kerstster. En dan is er ook nog deze Helleborus snijbloem. Bijzonder veelzijdig typetje die Helleborus. 

Helleborus verzorgen

Zelf had ik geen idee hoe je de Helleborus het beste kunt verzorgen. Michiel van MJ Bloem legde uit dat ik de Helleborus hetzelfde kan behandelen als een Hortensiatak:

– schuin aansnijden met een scherp mes of zeer scherpe snoeischaar. Scherp snijmateriaal voorkomt dat je de bloem z’n ‘aderen’ dichtknijpt. 

– in handwarm tot heet water zetten. Met die temperatuur breng je de sapstroom op gang en dus de bloei. 

– voeding hoeft bij heesters niet per se. Voeg je het wel toe, kies dan voor vloeibare voeding en meet de hoeveelheid water goed af. Bij alle bloemenvoeding is goed mengen in voldoende water heel belangrijk. Anders kan je bloem ‘verbranden’.