Ga naar de inhoud

Hee hee, leuk dat je deze blog leest!

Omdat dit mijn eerste blog is voor Taste The Green zal ik me even kort voorstellen. Mijn naam is Tamar de Kroon en ik ben gek van alles rondom wonen. Sinds een jaar woon ik in een industriële loft in hartje Arnhem. Deze woning is voor mij echt een hobby en ben dan ook altijd bezig met de inrichting en styling hiervan. Een bosje bloemen of een stel planten mag dan ook niet ontbreken in mijn huis. Ik ben gek van kleur in huis en daarom trap ik mijn blog reeks af met dit knallende boeket!

 

“Iets met knallende kleuren!”

 

Zoals ik net al even benoemde vind ik dat een bos bloemen niet mag ontbreken in huis. Het doet vaak net wat extra’s voor je interieur. Toen ik vorige week langs ging bij Bloemsierkunst Futura in Arnhem werd me gevraagd of ik iets in gedachte had qua bloemen. Mijn antwoord hierop: ‘Iets met knallende kleuren, voor de bloemen soort heb ik geen voorkeur’. De jongedame die me heeft geholpen, genaamd Heavenly, heeft me compleet verrast met dit prachtige boeket. Met trots liep ik met het boeket in de arm naar huis.

Eenmaal thuis kon het feestje beginnen. Het is namelijk heerlijk om te zien hoe dit boeket de woning opfleurt, al is er bij mij thuis geen gebrek aan kleur, het is de combinatie van de pastel tinten op de muren en de felle kleuren van de bloemen die het plaatje afmaken.

De volgende bloemen heeft Heavenly gebruikte in dit boeket:

  • Helenium: Deze kleine gele bloem is in het Nederlands genaamd ‘Zonnekruid’, niet te verwarren met de zonnebloem dit je ook in dit boeket ziet. Wanneer deze bloem in de tuin staat werkt hij goed ter aantrekking van vlinders en bijen, maar hier in huis staat hij ook prachtig.
  • Zonnebloem: Onder ons allemaal een bekende bloem die weinig extra uitleg nodig heeft.
  • Dahlia: Volgens Heavenly een echt weekend bloem. Hij is blijft zo ongeveer 4 tot 5 dagen goed. Maar dat maakt hij helemaal goed door zijn mooie gekleurde blad. Let wel op je katten, deze bloem is namelijk giftig voor katten en ze kunnen last krijgen van jeuk, overgeven of diarree. Gelukkig is Loki alleen fan van de zonnebloem! šŸ˜‰
  • Limonium: In het Nederland ook wel ‘Lamsoor’ genoemd. In het wild komt deze veel voor in het Middellandse Zeegebied en doet je misschien ergens denken aan Lavendel, al zijn deze soorten niet aan elkaar gerelateerd.

 

 

Het boeket staat nu al een week in huis. Misschien vraag je je af of dit boeket er na een week nog steeds zo kleurrijk bij staat? Mijn antwoord is jazeker! Je hebt net kunnen lezen dat een Dahlia niet veel langer mee gaat als 4 tot 5 dagen. Deze heb ik daarom gisteren verwijdert uit het boeket en de overige bloemen hebben een nieuw leven gekregen. Hier onder lees je welke tips ik heb om langer plezier te hebben van je bos bloemen.

 

 

5 TIPS: LANGER PLEZIER VAN JE BLOEMEN

1. Zorg ervoor dat je bloemen vers maar zeker ook schoon water hebben. Wanneer er blaadjes in het water komen kan dit ervoor zorgen dat je bloemen sneller bederven.

2. De vaas is minstens zo belangrijk. Bloemen vinden het fijn om een schone en ruime vaas te hebben. Net als dat wij liever niet in vieze en kleine kleding rondlopen. Buiten dat de vaas functioneel is heb je miljoenen verschillende ontwerpen die jouw bosje bloemen helemaal tot zijn recht kunnen laten komen. Kies deze dan ook zorgvuldig uit!

3. Zet ze daarna ook eens op een andere plek in huis. Zo blijft het bloemstuk je verassen! Maar houd hierbij wel rekening met tocht, warmte (zoals verwarming) en de volle zon, dit vinden bloemen niet erg prettig. Fruit en bloemen gaan overigens ook niet goed samen, vermijd deze combinatie voor optimaal plezier.

4. Zijn er toch een aantal bloemen die het begeven? Verwijder ze en maak een nieuw boeket van de bloemen die je over houdt. Zonde om alles zomaar weg te doen! Het opnieuw aansnijden van de stengel en wat voeding kan hierbij ook helpen.

5. Raadpleeg je lokale bloemist voor tips over specifieke bloemsoorten, zij hebben hier tenslotte de meeste ervaring mee!

Hopelijk heb jij vanaf nu net zoveel plezier van je bloemen als dat ik van deze bloemen heb!

 

Bedankt Bloemsierkunst Futura (Arnhem) voor dit prachtige bloemstuk!