Ga naar de inhoud

Benodigdheden

  • Deeg voor 2 pizzabodems
    1/5 dl handwarm water (40°C)

    1/2 zakje instant gistkorrels 

      (of 15 gr. verse gist)

    1 tl suiker

    250 gr. bloem

    1/2 tl. zout

    2-3 el olijfolie

  • Voor op de pizza´s:
    1 blikje tomatenpuree

    1 handvol verse Italiaanse kruiden

    Parmezaanse kaas

    1 courgette

    150 gram salami

    1 rode ui

    1 rode paprika

    Hollandse blauwschimmelkaas

    1 handvol rucola

    bloemen van Oost-Indische kers

    peper en zout

    olijfolie

Bereidingswijze

Bereiding pizzabodems:

Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker op in een 1/2 deciliter van het water. 

Roer het mengsel glad. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. 

Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing.

Schenk de olie en de rest van het water erbij. 

Meng het pizzadeeg met de hand of machinaal tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat.

Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond: Rol het pizzadeeg met één hand zodat een korte rol ontstaat.

Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel.Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten).

Een kant en klare bodem of mix voor pizzabodem is een alternatief

De pizza beleggen:

Snij de verse kruiden fijn en meng deze door de tomatenpuree, breng op smaak met peper en zout.  Rol het pizzadeeg uit tot een ronde dunne plak, vouw de randjes om en bestrijk deze met olijfolie.  Smeer een dunne laag van het tomaat-kruidenmengsel op de pizza. Snij de courgette met een kaasschaaf over de lengte in dunne plakken. Beleg hiermee de pizza. Verdeel vervolgens de salami over de pizza. Zorg dat op de randen na de hele pizza bedekt is. Snij de paprika en de rode ui in ringen, verdeel deze over de salami. Verkruimel een stuk blauwschimmelkaas en strooi dit evenals de Parmezaanse kaas over de pizza. Bak de pizza 10 minuten op 225 graden in de heteluchtoven of 5 minuten op een pizzasteen op de BBQ of in de pizzaoven. Strooi een handjevol rucola over de pizza wanneer deze uit de oven is en maak af met een aantal bloemen van de Oost-Indische kers. 

Lekker met een groene salade!

Benodigdheden

Bereidingswijze

  • 2 eieren (gekookt)
  • ½ komkommer
  • Krop sla
  • 10 roma tomaatjes
  • 1 burrata
  • Handjevol bieslook
  • Eetbaar viooltje
  • Dressing lemoncurd
  • 100 ml yoghurt
  • Scheutje olijfolie
  • Peper/zout
  • Eetlepel lemoncurd
  • Sla in schaal doen, dressing er door mengen.
  • Bovenop de salade leggen in het midden de burrata, eromheen tomaatjes , komkommer,bieslook,ei partjes
  • Bovenop de burrata een eetbaar viooltje
  • Dressing teveel, in glaasje erbij serveren op tafel.
  • Sla in schaal doen en dressing er door mengen.
  • Bovenop de salade leggen in het midden de burrata, eromheen tomaatjes, komkommer, bieslook, ei partjes
  • Bovenop de burrata een eetbaar viooltje
  • Dressing teveel, in glaasje erbij serveren op tafel.

Benodigdheden

1 zakje mini (buffel)mozarella

10 kleine (honing) tomaatjes

20 bloemen van Oost-Indische kers

houten prikkers

Bereidingswijze

Rijg aan iedere prikker een tomaatje, een bolletje mozzarella en een bloem van de Oost-Indische kers.

Serveer op een mooie schaal. 

Tip: gebruik verschillende kleuren bloemen en tomaatjes voor een kleurrijk effect!

Benodigdheden

250 gr. zachte boter

250 gr. pure chocolade

4 eieren

2 tl vanille extract

300 gr. suiker

150 gr. bloem

200 gr. gehakte noten

Bakvorm van 20 x 20 cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de vorm met bakpapier.

Laat boter en chocola rustig smelten in een pannetje met een dikke bodem.

Klop in een kom de eieren met suiker en vanille. 

Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het door het eimengsel roert.

Voeg daarna de bloem en noten toe en klop tot je een glad beslag hebt.

Doe het beslag in de vorm en zet in de oven.

Bak ± 25 minuten.

De brownies zijn klaar als de bovenkant tot bleekbruin is gedroogd, maar in het midden nog donker en compact is: een erin gestoken prikker moet net niet droog eruit komen. Let goed op: het is zo te droog!

Garneer de brownies wanneer deze goed afgekoeld zijn met verse frambozen en eetbare viooltjes. ‘Plak’ de frambozen en de viooltjes met een puntje frambozenjam aan elkaar. Lekker met een lepel huisgemaakte frambozenjam.

Benodigdheden

Water

Vorm voor ijsblokjes

Eetbare viooltjes in diverse kleuren

Bereidingswijze

Vul de vorm voor de helft met water. Leg hierin een viooltje en laat dit invriezen.

Laat dan de vorm voor de rest vollopen met water en vries het geheel verder in.

Je kunt er ook voor zorgen dat de violen ook aan de buitenkant van het ijsblokje komen.

Gebruik dan twee kleine bloemetjes per blokje.

Vul de vorm voor 1/3 met water, leg hier een bloemetje in en laat dit invriezen.

Vul vervolgens de rest van de vorm tot 2/3 met water en vries dit in.

Eindig met een bloemetje en laat de vorm vollopen met water en vries het geheel verder in.