Ga naar de inhoud

Zo’n adventskrans is een blikvanger in je interieur. Je kunt hem helemaal naar eigen smaak laten samenstellen door je bloemist. Traditioneel wordt de krans gemaakt van takjes dennen, hulst en besjes. Maar Berghroos Bloembinders heeft er haar eigen creatieve draai aangegeven en er ook katoenbollen, takjes heide, dennenappeltjes, rode appeltjes, bronzen bladeren en prachtige kunstbloemen in verwerkt. De krans past hier perfect met de oudroze kaarsen en matchende bloemen en andere decoratie.

Ik heb de adventskrans op de eettafel gezet. De eettafel is bij mij, in tegenstelling tot de rest van mijn interieur, redelijk rustig. Er staat behalve een vaas met bloemen niet veel op. Natuurlijk moest de vaas plek maken voor de adventskrans, want die past hier perfect! De krans is behoorlijk groot, de eettafel leent zich hier supergoed voor. Natuurlijk kun je hem ook op het dressoir of de koffietafel zetten.

Had ik al gezegd dat de adventskrans een eyecatcher is? Het is het eerste wat het bezoek ziet als ze hier binnenkomen. ‘Hey, heb je een nieuwe krans? Wat is ‘ie mooi!’ Omdat er echte dennentakken in de krans verwerkt zijn, ruikt het hier heerlijk. Helemaal naar Kerst. Het droogt heel mooi in, samen met de kunstbloemen blijft de Krans tot ver na Kerst prachtig.

 

Ik ben niet gelovig opgevoed, dus ik moet je heel eerlijk bekennen dat ik niet veel wist over de oorsprong van de adventskrans. Omdat ik toch erg nieuwsgierig was, ben ik me erin gaan verdiepen. De adventskrans wordt gebruikt om af te tellen naar Kerst. Vanaf de vierde zondag voor Kerst is het de bedoeling dat je elke zondag een kaars aansteekt. Omdat Kerst van oorsprong een christelijk feest is, staan de vier kaarsen op de adventskrans dan ook voor licht, het licht dat God brengt tijdens de Kerst. Advent komt van het Latijnse woord ‘adventus’ wat ‘komst’ betekent. En eigenlijk wordt hiermee dus de komst van Kerst bedoeld. De adventsperiode is dit jaar van zondag 28 november t/m vrijdag 24 december.

Wil jij ook zo’n mooie adventskrans? Ga dan zeker naar Berghroos Bloembinders in Purmerend. Ze hebben verschillende adventskransen te koop in allerlei leuke kleuren. Ze hebben ook kransen met waxinelichtjes in plaats van dinarkaarsen. Ze kosten € 65,95. Met waxinelichtjes € 60,95.