Ga naar de inhoud
Na een periode van heel veel regen is die daar eindelijk… de zon! Met dit prachtige weer is het heerlijk vertoeven in je tuin. Hoe fijn is het om je tuin mooi aan te kleden en een extra zomers gevoel te creëren met mooie planten? 
 
In samenwerking met Tuincentrum van de Lagemaat heb ik mijn favoriete plekje éxtra mooi gemaakt. Want zeg nou zelf, hoe fijn is het om te zonnen in een hangmat? 
De Agapanthus maakt dit plekje helemaal af. Deze prachtige plant met bloemen op hoge, lange stelen is dan ook echt een eyecather in iedere tuin!
 
 
De Agapanthus – ook wel Afrikaanse lelie – is een vaste plant welke gek is op warmte en zon. Met zijn lange stelen en prachtige bloemen is het een opvallende verschijning. Deze plant kan je prima in een pot of kuip zetten maar heeft wel voldoende ruimte nodig. Je ziet dan ook vaak dat deze planten in een border worden geplant. Zelf heb ik gekozen voor een mooie, ruime Capri pot waarin de plant goed tot zijn recht komt. 
 
 
De Agapanthus bloeit van juli tot september en kan zelfs wel een meter hoog worden! De bloemen zijn prachtig en inmiddels te koop in vele kleuren. Het is wel een plant die altijd even moet bijkomen. De plant komt dan ook pas in bloei als deze ‘gevestigd’ is. Vaak is die in een tweede seizoen op z’n mooist en geeft deze dan de meeste bloemen. 
 
 
Wil jij ook een exotische Agapanthus? Neem een kijkje bij Tuincentrum van de Lagemaat en geniet van alle mooie, zomerse planten.