Ga naar de inhoud

Wat leuk, ik mocht een geweldige plant ontvangen uit naam van bloemist Peter Manders. Peter Manders heeft een prachtige winkel in het mooie Lemmer in Friesland. Hij heeft een breed assortiment waar je voor ieder iets geschikts kunt vinden. Vandaag schrijf ik over een mooie groene kamerplant die ook wat donkerder kan staan, namelijk over de Aglaonema Silver Bay. Tijd om kennis te maken met deze beauty!

Uiterlijk
Deze plant heeft hele grote bladeren, wat hem tot een mooi pronkstuk maakt op bijvoorbeeld op een verhoging of in een hoek van een kamer. De randen zijn mooi donkergroen en het midden van de bladeren hebben een mooi patroon met een mooie zilveren gloed.
Het eerste wat mij opviel toen ik de plant bekeek was dat hij wel wat weg had van mijn Dieffenbachia! Dat is geen toeval want beide planten zijn lid van de Araceae-familie!
De meeste Aglaonema soortenrijk groenig met witte tekeningen in de bladeren, maar er zijn zelfs soorten met rode en paarse kleuren. Super tof! De plant zal ongeveer tot 90 cm hoog kunnen worden.
De plant kan witte bloemen maken van ongeveer 3 cm, maar deze vallen vaak niet zo op omdat ze onder de bladeren zitten. Helaas onttrekt de bloei van deze bloemen erg veel energie van de plant, dus vaak worden ze weg geknipt. Het kan namelijk anders voorkomen dat de plant minder mooi zal worden.

 

Verzorging
Deze plant is gek op een plek waar hij halfschaduw heeft maar zeker niet in direct zonlicht staat. Hij kan dus best iets donkerder staan. Zijn broer de Dieffenbachia die ik al jaren heb, doet het ook super goed op een donkerde plek in huis.
Ook van nature staat deze plant onder grotere planten en bomen in het tropische regenwoud, dus als je je bedenkt waar een plant vandaan komt en waar hij dan staat kun je er vaak wel van uitgaan dat dat in je huiskamer ongeveer hetzelfde mag zijn. Zet je deze plant in de volle zon, dan zul je zien dat zijn bladeren verbranden. Super zonde natuurlijk!
In de zomer mag je eens per maand de plant wat voeding geven, in de herfst en wintermaanden moet je dit niet doen. De plant kan dan niet genoeg voedingstoffen opnemen en de aarde kan dan verzuren met als gevolg dat de wortels gaan rotten en je plant het loodje legt.
De plant heeft vrij weinig water nodig, zorg er ook voor dat hij nooit in een laagje water blijft staan. Het beste kun je ervoor zorgen dat de grond tussen het water geven eerst goed droogt voordat je weer opnieuw water gaat geven.
De plant mag om de twee jaar verpot worden. Neem met verpotten altijd een pot van 20% groter dan de huidige maat dan zit je altijd goed!

Een plant voor ieder interieur
Of je nu een Scandinavische woning hebt, een boho of industriele style.. deze plant past overal heel mooi bij en maakt een echt statement. Wij hebben zelf een industrieel-botanisch interieur, van mij mag het zelfs nog wel wat botanischer maar we hebben nog niet het hele huis klaar. Zodra dit het geval is komt er zeker nog wat bij. (Ssstt.. niet aan mijn vriend vertellen, dat pakken we geleidelijk aan). 😉

Rolletjes
Weet je wat ik zo leuk vind aan deze plant? (en aan andere planten die dat doen natuurlijk..) Ik vind het geweldig dat ze hun nieuwe blaadjes maken door middel van een rolletje! Ze vormen eerst een rolletje en daar vouwt dan langzaam een blad uit. Andere bekende planten die dit doen zijn onder andere de Monstera, Dieffenbachia en sommige philodendron soorten.

Nog een paar tips!

TIP: Let er wel op dat je je planten nooit op een vloer met vloerverwarming zet, want hier kunnen planten niet goed tegen. In ons geval kan er dus geen enkele plant op de grond staan op onze benedenverdieping.

TIP: Wist je dat de Aglaonema Silver Bay licht giftig is? Kijk dus uit met huisdieren. Sommige huisdieren komen niet aan je planten, maar heb jij een dier dat graag aan de planten knabbelt dan is dit niet de juiste plant om aan te schaffen.

Steun de lokale ondernemer!
Wil jij ook een leuke plant kopen? We weten allemaal dat onze lokale ondernemers het best wel lastig hebben momenteel. Koop daarom lokaal en bestel bij je plaatselijke bloemenwinkel. Peter Manders in Lemmer heeft ook een bezorgservice! Je kunt bestellen met WhatsApp en betalen via Tikkie! Kijk voor meer informatie op DEZE website. Je kunt vanaf daar ook doorklikken daar Peters’ social media!
Geen plek voor meer plantjes in huis? Verras dan eens een lief familielid, kennis of collega met een bloemetje of plantje!

Vond je mijn blog leuk?
Wil je meer over mijn plantjes en mijn leven lezen? Ik deel het graag met je op Instagram of Facebook!