Ga naar de inhoud

Winkel

Hey, daar ben ik weer met een leuke blog over de Amaryllis bol die ik mocht ontvangen van Giel Tuns, helaas toen ik vorige week naar de winkel ging kreeg ik te horen dat de winkel niet open mocht blijven en ook geen verkoop op de stoep, maar niet getreurd wilt u toch een mooie bos bloemen of een plant een mooie vaas, Giel Tuns bezorgt ook aan huis, neem eens een kijkje op de mooie site van Giel Tuns.

Amaryllis bollen

Zijn ze niet prachtig? Ik ben weg van deze bollen ze zijn makkelijk en krijgt een hele mooie bloem, vind ze zelfs als bol al erg leuk staan moet ik zeggen, ik heb er lichtjes in gedaan dat geeft ’s avonds zo’n leuk sfeertje.

Verzorging

De Amaryllis houdt in het begin van veel warmte (als hij nog niet bloeit) een plek op de kachel of vensterbank vind deze bol heerlijk, als de bol gaat wortelen en een steeltje krijgt dan een wat koelere plek anders bloeit de bloem niet lang. De bol moet je wel goed onderdompelen dat het goed vochtig blijft dan bloeit de bloem sterker en langer. Je kan de Amaryllis bol ook overhouden maar het vraagt wel wat toewijding. Je kan hem als het buiten warmer wordt in de tuin of op balkon zetten en af en toe onderdompelen je kan hem ook in een kas zetten want de bol heeft veel licht en zon nodig, als eind september de temperatuur zakt dan moet je hem weer binnen zetten of in de kas houden en 8 weken laten rusten soort winterrust. Het groen wat eraan zit kun je laten zitten, na die 8 weken kun je de bol weer water geven en op een warme plek zetten en wie weet gaat hij weer bloeien.

Dit was het weer voor deze week, en neem even een kijkje bij Giel Tuns laten we elkaar steunen in deze tijd. Hele fijne feestdagen.