Ga naar de inhoud

Ik vind het altijd erg leuk om iets te krijgen -wie niet..?!- maar nog leuker om zelf iets kado te geven!

Daarom besloot ik dit mooie herfststuk wat ik kreeg van Bloemenwinkel Anemoon door te geven. 
Ik maakte er mijn schoonmoeder blij mee, zoals te zien in het filmpje wat ik op mijn Instagram plaatste.

Hij staat prachtig bij haar op de eettafel!
Het stuk is gemaakt op een boomstamplak en er zit naast een leuk waxinelichtje onder andere lampionnetjes van de lampionplant op, vetplantjes, pompoen, mos, appel en een amaryllis bol. 

Een amaryllis bol kan je zo laten staan zonder water te geven. Het duurt iets langer voordat hij uitkomt en de steel blijft iets korter. Dit maakt de amaryllisbol perfect voor een sierstuk. Hij kan wel weken blijven staan!

Nadat de bol is uitgebloeid kan je hem weggooien, maar wist je dat je ook kunt proberen om hem weer opnieuw op te laten komen?!
Het vergt even wat geduld en tijd, maar zo doe je dat:
Na de bloei van de Amaryllis blijft er alleen nog maar groen over. Zet de bol na de bloei op een zo warm mogelijke plaats met veel licht. Blad wat aan gegroeid is kun je gewoon laten zitten. De bloemstelen zullen vanzelf afsterven en wanneer ze verdord zijn dan kun je ze verwijderen.
Na de zomer geef je de bol een rust periode, een week of 8 zet je hem in een temperatuur van zo’n 10-15 graden. In deze periode zal de Amaryllis bijna niet groeien, water geven is niet nodig.
Na deze periode zet je de bol weer in de warmte.  Als je geluk hebt denkt de bol nu dat het zomer is en zal hij weer verder gaan met groeien en uiteindelijk ook bloeien!