Ga naar de inhoud

Yes! De december maand staat bijna voor de deur! Dat betekend een maand vol kerstfeestjes en gezelligheid. Tijdens deze dagen maak ik het thuis extra gezellig met lichtjes en kerst accessoires. Wat kan er dan écht niet ontbreken? Yes, de Amaryllis! 

Deze prachtige Amaryllis bollen verwikkeld in mos met gouddraad zijn te koop bij Giel Tuns Flowers & Vintage in ‘s-Hertogenbosch. Deze bollen heeft hij zelf gemaakt en zijn er verrassing om te krijgen! Momenteel zijn de Amaryllis bollen nog niet uitgekomen, maar wanneer deze tot bloei zijn gekomen komt er een prachtige rode bloem tevoorschijn. De paarse bol staat al bijna in bloei! 

Het voordeel is dat deze bollen geen water nodig hebben. Dit is namelijk al opgenomen in de bol zelf. Erg handig dus!

Achter deze bloem zit ook een mooi stukje geschiedenis: De Amaryllis is een geslacht van bolgewassen uit de narcisfamilie, dat endemisch is in Zuid-Afrika. Het geslacht is vernoemd naar een herderin uit de idyllen van de Griekse schrijver Theocritus en een pastorale van de Romeinse schrijver Vergilius. 

De Amaryllis is een typische kerstbloem. Dit komt omdat ze met haar grote rode bloemen sfeer en warmte in huis brengt tijdens koude dagen. Daarnaast begint het Amaryllis seizoen in november en is tijdens de kerst op haar hoogtepunt. Nog even wachten totdat deze uitkomen dus!

Mijn huisje veranderd langzaam aan in een kerstparadijs. De Amaryllis bollen heb ik geplaatst in een gouden dienblad van Sissy Boy. Deze combineert perfect bij mijn gouden salontafeltje. Met de kaarsjes aan begint het bijna al op kerst te lijken! Ik kan niet wachten tot het 1 december is, want dan ga ik een kerstboom kopen! 

Tot volgende week! 

Liefs,

Bente

Wanneer de Amaryllis bollen zijn uitgekomen zal ik hier wat mooie foto’s van uploaden!