Ga naar de inhoud

Bij de herfst denk je al snel aan winterheide en winterviolen, maar er is meer. Neem de herfst anemoon, die doet ook een beetje denken aan het voorjaar en de zomer. Maar dan voor het najaar. Wit en fragiel en zo ontzettend mooi. 

Anemone Honorine Jobert 

Het zachte herfstzonnetje werkte deze week heel uitnodigend om in de tuin te gaan werken. Met de komst van de herfst waren en al heel wat zomerbloeiers uitgebloeid. De moestuin loopt ook wat op het laatst en na een dagje werken en opruimen was het toch wat leeg in de tuin. 

Die middag stond er een afspraak met Peter Manders Bloemist, ik mocht weer wat komen ophalen. Alsof hij wist waar ik die dag mee bezig was geweest kreeg ik de Anemone Honorine Jobert mee. Een flinke tuinplant vol knoppen die net als wij uitkijken naar een heerlijke zonnige herfst. 

In de pot en in de volle grond

Het fijne aan deze herfstanemoon is dat hij zowel in de bijgeleverde toffe pot kan blijven, maar ook prima in de volle grond van de tuin geplant kan worden. Het is een vaste plant dus daar heb je dan ook gelijk jarenlang plezier van. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat deze anemoon een zonliefhebber is en het goed doet in de zon of op een plek met half schaduw. Soms wil deze toffe dame wel eens gaan woekeren. maar hé alsof dat erg zou zijn. Nog meer prachtige witte bloemen zo aan het begin van de herfst. 

Het voordeel van de anemoon in de pot is dat je hem kunt verplaatsen wanneer je wilt. Maak er mooie hoekjes mee of zet hem bij de voordeur. Deze grote tuinplant is een echte blikvanger. Bovendien is het ook nog eens een mooi cadeau voor een verjaardag, verhuizing of gewoon zomaar. 

Wil jij nu ook zo’n gezellige herfstboeier in je tuin? Peter Manders Bloemist in Lemmer heeft ze alvast voor je buiten gezet, maar wees er snel bij want ze zijn erg geliefd.