Ga naar de inhoud

Planten zijn onmisbaar in een interieur. Het groen staat niet alleen leuk en mooi, planten zorgen ook voor een natuurlijke luchtzuivering. Zo ook de Anthurium. En als je nu denkt ‘hé die ken ik nog van vroeger’, dat klopt. Het is eigenlijk een ouderwetse plant die weer helemaal hip en modern is. De Anthurium is weer helemaal terug!

Van tuincentrum De Schouw in Houten mocht ik een witte Anthurium uitzoeken. Deze past perfect in mijn interieur. De plantensoort is ook verkrijgbaar in heel veel andere kleuren. Naast wit vaak rood, maar je vindt hem ook in het roze, paars, oranje, geel of groen.

De Anturium, die ook wel Flamingoplant wordt genoemd, past eigenlijk in elk interieur. Ik kon bij het schrijven van deze blog dan ook niet specifiek kiezen onder welke categorie hij valt. Klassiek? industrieel? Romantisch? Ik koos daarom voor Overig.

Een witte Anthurium zoals ik deze nu heb staan zorgt voor een serene look. Die past uitstekend bij een interieur die zich kenmerkt door strakheid en rust. heb je nou een interieur dat wat meer bruist door het gebruik van veel verschillende materialen en kleuren, kies dan voor één van de felgekleurde soorten. Die hebben een meer levendige uitstraling. 

De Anthurium staat niet alleen mooi in je interieur, hij heeft ook een luchtfilterende werking. Het is dan ook niet zo gek dat deze plant veel terug te vinden is in kantoren. En nu we in deze tijd van de coronacrisis hoofdzakelijk thuis werken zou deze mooie plant ook niet misstaan bij de werkplek thuis.