Ga naar de inhoud

Begonia melanobullata @GielTuns 

Wauw! Allereerst wil ik zeggen dat ik vandaag een prachtige winkel heb bezocht: Giel Tuns in ‘s-Hertogenbosch, gelegen in de Vughterstraat. Een winkel vol prachtige bloemen, planten en vintage items. Een kleurinvasie waar je meteen vrolijk van wordt. De eigenaar Giel Tuns werkt hier al jaren met veel passie, en dat zie je! 

Ik kreeg deze bijzondere plant mee, de Begonia melanobullata. Is het geen plaatje!?

De Begonia Melanobullata is een zeer unieke plant afkomstig uit de kliffen van Vietnam. De bladeren van de plant zijn voorzien van stekels. Je zou denken dat ze prikken, maar de stekels zijn super zacht! De Begonia Melanobullata vindt het fijn om in een luchtvochtige omgeving te staan en is makkelijk te onderhouden. 

Het plantje is makkelijk te stijlen en heeft een vintage uitstraling door de donkere kleur op de stengels bladeren. Prachtig!

Stijl de plant bijvoorbeeld in combinatie met gouden kandelaars, een retro koelkast of een rotan meubelstuk! Wist je trouwens dat het super gezond is om veel planten in huis te hebben? Dit is goed voor de luchtvochtigheid en dus ook voor jou! 

Zoals ik al zij, ik vind het een prachtige plant! De Begonia melanobullata fleurt heel de woonkamer op en is makkelijk te stijlen. Ik ga de komende tijd genieten van deze beauty. Wil jij ook een Begonia melanobullata? Bezoek dan snel Giel Tuns Vintage & Flowers in ‘s-Hertogenbosch.

Tot de volgende blog!

Liefs,

Bente

Instagram: @kleurrijk_wonen