Ga naar de inhoud

Wat is er nou leuker in de zomer, dan een plant waar de bijtjes en vlinders op afkomen. Dubbel genieten toch? En deze plant is ook nog eens mooi om naar te kijken. Met deze knal kleur in de tuin is het ook met een regen bui nog steeds zomer in de tuin!

Butterfly Blue.

De Scabiosa columbaria Butterfly Blue is echt een plaatje in je tuin. Deze wordt ook wel schurftkruid of duifkruid genoemd, maar ik vind Butterfly Blue mooier klinken, toch? Het is een zeer lang doorbloeiende plant met blauwpaarse bloemen.

Winterhard.

Je moet er nu nog even niet aan denken, maar deze plant is goed winterhard en word ongeveer zo’n 30 cm hoog. De plant trekt, zoals je ziet, veel bijen en vlinders aan. En laat ik daar nou gek op zijn! Echt weer een plant voor mij. Deze mooierd staat graag in de zon, maar halfschaduw kan ze ook verdragen. Ze bloeit van juni tot oktober, wauw, lang plezier dus! Verwijder je regelmatig de uitgebloeide bloemen ,dan vormen zich weer nieuwe knoppen. Voor een mooie langdurige bloei is het belangrijk de plant voldoende te bemesten.

 

Verschillende soorten.

Er zijn verschillende soorten Scabiosa De Scabiosa colombaria Pink mist bloeit met, hoe kan het ook anders, roze bloemen. De Scabiosa Alba met witte, de Scabiosa Stafa met blauw en de Scabiosa Caucasica met lila bloemen.

 

Snijbloem.

Wist je dat deze plant ook een snijbloem is, dus je kan ze afknippen en op de vaas zetten om er ook binnen van te genieten Hoe leuk is dat! Ik laat haar lekker in de tuin schitteren, dan heb niet alleen ik, maar ook de bijen, hommels & vlinders er plezier van.

 

 En zelfs uitgebloeid vind ik hem mooi, puur eenvoud. 

 

Met dank aan Bloem Harmelen voor deze mooie plant.

Liefs Desirée