Bohemien

De charme van de Aloë Vera

Aloevera  vetplant  genezendeplant  affodilplant  natuurlijkmedicijn  bloemharmelen 

Aloë Vera  - Natuurlijk medicijn voor in huis 

Eigenlijk kun je in deze tijd geen beter plantje cadeau geven dan een Aloë Vera. Niet alleen omdat ie makkelijk te verzorgen is - dit vetplantje heeft maar heel weinig water nodig, maar ook omdat het een klein natuurlijk medicijnkastje is in huis. En daarnaast vind ik het ook een fotogeniek plantje, door zijn karakteristieke warmgroene uiterlijk met de stekeltjes aan het blad. Het plantje staat eigenlijk in elke ruimte leuk, van de woonkamer tot de (kinder) slaapkamer en de badkamer. En, nog een positief puntje, het is een goedkoop plantje! 

Wat maakt het plantje nou zo speciaal?

De doorzichtige gel die verstopt zit in de bladeren kun je gebruiken op droge handen, brandwondjes en littekens. En ook straks als je toch per ongeluk verbrandt in de zon, is het een perfecte aftersun. En het heeft ook nog een desinfecterende werking voor schaafwonden. 

 

Hoe haal je de gel uit de bladeren? 

stap 1: Snij het blad van de plant 

stap 2: Snij de stekels van het blad af 

stap 3: snijd het blad horizontaal doormidden

stap 4: lepel de gel uit het blad

Je kunt het zelfs invriezen of in de koelkast bewaren. 

Voor de beste verzorging van de Aloë Vera zet je de plant op een lichte standplaats en geef je hem eens per week een klein slokje water. En hou de bladeren goed in de gaten, worden ze een beetje bruin dan geef je te veel water. En gaan ze hangen zet het dan wat meer bij het raam. 

Als je nu nog niet overtuigd bent van het nut van dit leuke wonderplantje in huis ;) 

 

 

EEN SAMENWERKING VAN: