Romantisch

Bedankt voor het verzorgen van mijn planten

#bloemen  #bloemeninhuis  #boeket  #zomerboeket 

Bedankt voor het verzorgen van mijn planten

Mensen gaan op vakantie en vrienden of familie word gevraagd om voor de huisdieren of planten en bloemen binnen in huis of tuin te passen. Nu de vakanties weer ten einde lopen wil je iemand graag bedanken die op jouw planten hebben gepast.

Wij hebben onze ouders verrast met een mooie bos bloemen als bedankje voor het verzorgen van onze planten en bloemen en huisdieren tijdens onze vakantie.

In dit boeket zitten vele soorten bloemen verwerkt. Iedere bloem komt hier prachtig tot haar recht. 

Verzorg je boeket met liefde

Hieronder wat tips van ons over het verzorgen van zo'n mooi boeket.

Ga de stelen niet hakken, maar snijd ze schuin af met een mesje of bloemenschaar. Dit zorgt ervoor dat de bloemen voldoende water kunnen opnemen. Wanneer je gaat hakken of knippen splijt de stengel en gebeurt het tegenovergestelde. Je bloemen drogen uit.

Verwijder al het blad dat onder water komt te staan. Dit doe je omdat de bladeren anders kunnen gaan rotten. Ook kunnen bloemen niet goed tegen de bacteriën die dan in het water komen.

Zorg voor een goede start voor het nieuwe boeket. Met een schone vaas voorkom je dat er meteen bacteriën bij de bloemen komen. Ook vindt jouw boeket het fijn om genoeg ruimte te hebben. Prop de stelen dus niet op elkaar, maar zorg voor een passende vaas, waarin voldoende ruimte is.

Wanneer je met verse bloemen thuiskomt of het boeket net is bezorgd, is het belangrijk dat de bloemen zo snel mogelijk in een vaas worden gezet. Het beste is om dit te doen met koud kraanwater en de juiste hoeveelheid snijbloemenvoeding. 

Je wilt natuurlijk dat de bloemen zo lang mogelijk blijven staan. Maar hoe doe je dat? Zorg ervoor dat je de volgende locaties vermijdt. De bloemen worden er namelijk niet beter op als je ze op de tocht of bij de verwarming plaatst. Hierdoor verdampen ze meer vocht dan dat ze opnemen.

Onze huisdieren en planten zijn weer liefdevol verzorgd tijdens onze vakantie dus op naar Groenrijk Zevenaar want zij hebben vele soorten boeketten en planten om iemand cadeau te geven.

Verras iemand met bloemen of een plant als bedankje voor het verzorgen van jouw huisdieren of planten tijdens de vakantie.

Roy & Roy

 

 

EEN SAMENWERKING VAN: