Landelijk

Verliefd op de Hortensia

hortensia  hydrangea  #hortensia 

Verliefd op de hortensia

De meeste soorten hortensia komen oorspronkelijk uit Azië. De wetenschappelijke naam is Hydrangea, waarschijnlijk uit het Latijn met als betekenis ‘waterkruik’. De struik heeft inderdaad veel water nodig om goed te kunnen groeien. De bloem is in veel kleuren verkrijgbaar: wit, roze, rood, blauw en paars. Sommige hortensia's zijn zelfs meerkleurig. Naast de bolvormige hortensia, is er ook één in puntvorm.

De bloemkleur van een hortensia is moeilijk aan te geven omdat de bloemen vaak verkleuren. Dit heeft te maken met de zuurgraad en het ijzergehalte van de grond. Een blauw gekochte hortensia kan thuis in de volle grond al snel roze worden. Onze hortensia was eerste fris groen en is nu paars/blauw aan het worden. Super leuk om te zien hoe deze plant verkleurt.

Om optimaal van de plant te kunnen genieten is het aan te raden om de hortensia te snoeien. Knip na de winter de uitgebloeide bloemen weg. Dit doe je net boven de bovenste knoppen. Je kunt ook al voor de winter de hortensia snoeien, doe dit na de bloei. Zorg wel dat er geen vorst komt na het snoeien. De stelen zijn namelijk hol, wanneer er water inloopt, dan kan het zijn dat de plant bevriest.

Behoefte aan kleur op jouw balkon of terras? Zoek niet verder. Met de Magical Hortensia heb je jouw ideale balkon, terras of kamerhortensia gevonden. Magie is het toverwoord van deze groep hortensia’s. En wel de magie van kleur. Deze hortensia’s zijn geselecteerd op hun verkleurende eigenschappen en robuuste bloemen. Ideaal om cadeau te geven!

Groenrijk Zevenaar heeft vele soorten en kleuren hortensia's en ze zijn super makkelijk in onderhoud.

Roy & Roy

EEN SAMENWERKING VAN: