Landelijk

Bolchrysant in pot

chrysant  #garden  Tuinplanten 

Bolchrysanten in pot

De bolchrysant bloeit met duizelingwekkend veel kleine chrysantjes. Deze tuinbloeier wordt vooral gekweekt voor de herfst, omdat de plant lagere temperaturen aankan zonder dat dit ten koste gaat van de bloei. Bolchrysant is een eenjarige plant die haar charme haalt uit de enorme bloemenweelde. Wij hebben gekozen voor een donkerrode variant en deze hebben wij gecombineer met het lamenpoetstergras. Deze grassoorten krijgen de pluimen ook eind van de zomer tot in de herfst. Een mooie combinatie.

Als bolle struik is de bolchrysant meestal verkrijgbaar vanaf de nazomer, in kleuren die prachtig passen bij het seizoen: paars, lila, cognac, geel, oker, wit, oudroze en donkerrood. Bolchrysant ziet er al aantrekkelijk uit in de knop en barst vervolgens uitbundig open, in enkele of dubbele bloemen. Ook het bladgroen is een mooie najaarsmatch. Het is diep van kleur, net als de natuur op dat moment. 

Zet een bolchrysant op een lichte plek buiten. Voeding geven hoeft niet en controleer wel regelmatig even of de potgrond nog vochtig is, ook tijdens regenachtig weer. 

De bolchrysant staat mooi in gekleurde potten die bij de bloemkleur passen of er juist van afwijken. Maar doen het ook goed in metalen gekleurde bakken. Wij hebben gekozen voor lichte potten zo matched het lekker bij onze stijl en blijft het ook rustig. Samen met het vloerkleed en de kussens is het meer een geheel.

Groenrijk Zevenaar heeft weer veel leuks voor de aankomende herfstperiode. Wij hebben ons hoekje in ieder geval al klaar voor het najaar.

Roy & Roy

EEN SAMENWERKING VAN: