Ga naar de inhoud

De titel zegt het al deze mix van de Chick Charms plantjes is een extreem makkelijk te onderhouden plant! Hij doet het eigenlijk overal goed, op daken, muren, rotstuinen noem het maar op. Ik vond het leuk om ze te stylen in deze stenen schaal die ik nog op zolder vond. Zo werd het een leuke ‘do it yourself’ middag en daarin neem ik jullie graag mee!

Hier ontstond het idee om deze ideale plantjes te stylen in deze stenen schaal, dus hup aan de slag met potgrond! Zoals jullie zien was het heerlijk weer tijdens het opmaken van deze schaal. Iets waar deze planten ook erg goed tegen kunnen, want of het nou hitte, droogte of kou over zich heen krijgt deze plant red zich wel! 

Omdat deze plant het erg goed doet in rotstuinen maakte ik in de schaal mijn eigen mini rotstuin door middel van kleine steentjes. Ik werd er helemaal enthousiast van, want hoe leuk is het om in het zonnetje bezig te zijn in de tuin?!

Tadaa! het eindresultaat. En omdat dit plantje zo goed tegen warmte kan, geef ik hem bij ons een mooi plekje onder de overkapping. Hier word het namelijk altijd erg warm en overleefd bijna geen enkele plant het behalve vetplantjes. In de volgende foto zien jullie hoe hij daar op de tafel staat te schitteren:

Deze plantjes zijn een mix van de Sempervivum Chick Charms. En als ik zo op internet lees is er een zeer ruime keuze als het om Sempervivums gaat! Wat een geweldig plantje, en ik denk dat hij het overal goed doet!

Want zoals de titel al zei, makkelijker gaat het niet worden.. Ben jij nou slecht in het onderhouden van je planten? Dan is ook deze plant een absolute aanrader want hij doet het erg goed op weinig water. Ik zie alleen maar voordelen!

Ik mocht deze plantjes ophalen bij tuincentrum van de Lagemaat in Ede, waar je op dit moment heel vrolijk word van alle lente bloeiers! Dus heb jij met dit mooie weer zin gekregen om te tuinieren, of om de lente naar binnen te halen? Neem dan zeker even een kijkje bij van de Lagemaat. Ze zijn ook zeer actief op Facebook & Instagram en ik vind het dan ook erg leuk om hun daar te volgen!

Ik hoop dat jullie net als mij ook zo enthousiast zijn geworden over deze makkelijke plantjes?! Ik heb weer een hoop geleerd en krijg steeds iets meer groenere vingers dankzij deze leuke samenwerkingen!

 

Tot in mijn volgende blog!