Ga naar de inhoud

Aankomende dinsdag 5 oktober is het ‘De dag van de leraar’. Ik vind het super leuk om daar vandaag een blog over te mogen schrijven. Ik sta namelijk (alweer ruim 16 jaar) op maandag en dinsdag met veel plezier voor mijn groep 6. Mijn dochter Julie (5) zit nu in groep 2. Met haar beleef ik de basisschool op een hele andere manier (als ouder) en daar geniet ik enorm van. Kortom, de dag van de leraar is een dag die wat mij betreft gevierd mag worden!

De dag van de leraar (of leerkracht) is in het jaar 1962 in het leven geroepen. Het is een speciale dag om waardering voor onderwijzers te tonen. Dit kan bijvoorbeeld met een mooie zelfgemaakte tekening of een vrolijke plant als deze potgerbera.


De Gerbera is vernoemd naar de Duitse botanicus Traugott Gerber. Er bestaan ongeveer 30 verschillende soorten Gerbera’s in het wild. Deze komen voor in Zuid-Amerika, Afrika en tropisch Azië. Wij kennen de Gerbera vooral als snijbloem. Sterke bloemen met met felle kleuren en zonder geur. Maar wist jij dat de Gerbera er ook als sierplant is?

Een potgerbera is uitstekend geschikt voor binnenshuis. Deze plant houdt van een lichte plek (geen direct zonlicht) en je moet ‘m niet teveel water geven.

Kinderen zijn dol op Gerbera’s. Door de vorm van de bloem (heel herkenbaar) en de felle kleuren. Onze Julie stortte zich dan ook op deze potgerbera’s en was super blij dat we er drie gekregen hadden. Voor elke juf eentje en zelf kan ze ook een exemplaar op haar kamertje laten pronken.


Dus lieve mensen, niet vergeten, dinsdag is het de dag van de leraar! Julie gaat haar juffen verwennen met deze mooie potgerbera’s. En jij?