Ga naar de inhoud

De Aechmea Blue Rain

 

De Aechmea word ook wel de kokerbromelia genoemd. Deze naam komt van het Griekse woord aichmé, wat lanspunt of spits betekent. Met een beetje fantasie prikken de doornachtige dekbladen net als bij een lans. Van oorsprong komt deze plant uit de tropische bossen van Midden- en Zuid Amerika en er zijn wel 150 soorten. De blue rain is vrij uniek door zijn blauwe kleur, want bloeiende planten met echt blauwe bloemen zijn zeldzaam.

 Van de Aechmea blue rain kun je met de juiste behandeling zeker 3 tot 4 maanden plezier hebben. Hij vangt water op in het midden van de plant, dus in de kelk water geven.  In de zomer het liefst enkele centimeters in de plant laten staan, in de winter pas water geven als het water is opgenomen. De Aechema kun je het beste op een half schaduw plek zetten dus niet in de volle zon.

 

 

Leuk weetje, de bananenplant is een broertje van de Aechmea.

 

Toen ik deze planten op ging halen bij @anemoondronten mocht ik óók deze prachtige vaas meenemen omdat er dezelfde kleuren inzitten, blauw, rood en wit als de kleuren van de Aecmea en om het wat speels en rustig te houden voor de andere plant een rustige pot in het roze.

 

 

De vaas is van het merk Des Pots, de vazen worden met de hand gemaakt en daarom is elke vaas uniek. Als de vazen geblazen worden, worden ze daarna met poeder gekleurd (glaspoeder} Deze versmelt dan met het nog hete glas, de vorm word nog uitgerold, gevormd, geduwd {groter gemaakt} en daaroverheen komt nog een laag van helder glas. Daarom zul je geen twee dezelfde vazen vinden.

 

Dus ben jij op zoek naar een mooie plant en of unieke vaas, breng dan eens een bezoek aan @anemoondronten  hier word je fijn geholpen en geadviseerd door mensen met een ruime ervaring in bloemen en planten.

 

Bedankt weer voor de fijne samenwerking en tot de volgende blog.

 

Liefs Erna