Ga naar de inhoud

Een vaste plant waarvan de betekenis “liefde” is, hoe leuk is dat!

Laat me je voorstellen aan de Agapanthus Africanus:

 

 

Zoals jullie inmiddels wel weten, shop ik mijn bloemen en planten het állerliefst bij Rembrandt Bloemen. Ik kan er niet voorbij lopen zonder te stoppen en al het moois te bewonderen. Wist je dat de aanvoer bij Rembrandt wekelijks verschillend is? Zo leuk, zo heb je áltijd weer iets speciaals. Zoals deze beauty!

 

 

De Agapanthus Africanus, ook wel de Afrikaanse lelie genoemd. Ik vind het fascinerend om te zien hoe uit zo’n kleine knop, een meeega grote bloem tevoorschijn komt. Hij groeit en groeit, vouwt zich helemaal open. Prachtig om te zien! Als je gaat tellen denk ik dat er wel 50 bloempjes aan zitten.

 

 

Mooi hè, om de verschillende stadia te zien van de Agapanthus Africanus. En wat dacht je van de sprekende kleur? Is het nu paars of blauw? Ze bestaan trouwens ook in het wit en de bloeiperiode is van juli tot september. 

 

 

Wist je dat…

Je de zaadhoofden van de Agapanthus kunt gebruiken als decoratie? Zodra de bolvormige bloem is uitgebloeid komen zaadhoofden tevoorschijn. Deze kun je afknippen, goed laten drogen en verwerken in een droogboeket, of gewoon zo op een vaasje zetten. Leuk!

 

 

Ik hoop je weer geïnspireerd te hebben.

Neem je eens een kijkje in één van de vier winkels van Rembrandt Bloemen?

 

Tot de volgende blog! šŸ™‚

 

Liefs, Jody

www.instagram.com/huisje.dewolde