Ga naar de inhoud

De Artisjok is een distelachtige plant met een eetbare bloemknop. Als de Artisjok uitbloeit is deze niet meer eetbaar, maar wel ontzettend mooi! De blauw violette bloemknop kan groeien tot een diameter van wel 15 centimeter! Gesloten of in volle bloei, de Artisjok laat zich overal mee combineren.

      

De Artisjokken die ik bij ‘ Bloemen bij Sander’ in Zwolle mocht ophalen zijn gekweekt door Flora United. Ik was meteen onder de indruk toen ik de imposante Artisjokken in mijn handen kreeg. De prachtige bloemen hebben een enorme omvang en het gewicht ervan is even indrukwekkend!

 

Voor deze gelegenheid bedacht ik een simpele DIY. Met een drie plankjes maakte ik een standaard. In het midden van de bovenste plank boorde ik drie gaten, waar de stelen van de Artisjokken doorheen geschoven kunnen worden. Zo plaats je de Artisjok eenvoudig en net even anders in je interieur!