Ga naar de inhoud

Het is zo fijn om je kamer opnieuw te stylen, met planten en mooie potten een nieuw seizoen in. Een mooie cactus is toch wel echt een pronkstuk in je kamer. Welke stijl je ook hebt, hij past echt in elk interieur!

Hij kan een beetje lastig zijn met kopen en vervoer, maar als je hem in krantenpapier rolt dan komt het goed. Dan zal hij niet snel prikken. Heb je hem eenmaal op de juiste plaats staan, dan ben je ook meteen verliefd. Eigenlijk zijn ze ook best makkelijk, want de meeste cactussen zijn gewend aan de volle zon en heel veel warmte. En verpoten, dat hoeft gelukkig niet zo vaak.

Cactussen zijn zogenaamd de enige planten die nooit doodgaan. Daardoor voel je je een extra slechte plantenouder als jouw cactus toch het loodje legt. Voel je niet langer schuldig, want met de verkeerde zorg gaan cactussen het zeker niet lang overleven. Maar met de juiste zorg wordt hij misschien wel ouder dan jezelf.

Wist je ook dat cactussen bij de vetplanten horen? Dus elke cactus is een vetplant, maar zeker niet elke vetplant is een cactus.

Ik heb hier gekozen voor een mooie matte gouden pot wat een chique, strakke uitstraling geeft. Helemaal van deze tijd en in alle maten en materialen verkrijgbaar! Heb je al andere kleuren potten in huis? Geen probleem, zo’n gouden pot kun je eigenlijk met elke andere pot wel combineren.