Ga naar de inhoud

e Dichondra argentea

 

Gisteren mocht ik weer iets voor mijn blog ophalen bij @anemoondronten. Deze keer was het iets voor buiten, waar ik eigenlijk wel blij om was, aangezien ik met deze tropische temperaturen meer buiten dan binnen zit.

Zoals jullie hier zien, is het een schitterende hangplant, de Dichondra argentea of ook wel de Dichandria Siver Falls, in een grote XL uitvoering. Wat een prachtige volle plant is dit. Met mooi niervormige blad zilverkleurig.

 

Deze plant kan als bodembedekker gebruikt worden maar ook als hangplant gebruikt worden. Zoals hier op de foto”s te zien is. De lange ranken kunnen 50 tot wel 150 cm lang worden. De bloeitijd is juni, juli en augustus. De Diachondra behoort tot de eenjarige die houd van een zonnige tot halfschaduwrijk plek, en een vochtige grond. Ze zijn niet winterhard, maar kunnen wel binnen overwinteren, al zullen de ranken niet zo lang terugkomen.

Het mooist komt deze plant tot zijn recht in een hanging basket. Eventueel in combinatie met andere zomerbloeiers zoals de rode of roze geraniums of de petunia. Want met zijn karakteristieke groei is hij een echte blikvanger.

 

Hierbij wil ik ook @anemoondronten bedanken, dat zij elke keer weer mooie producten leveren, waar ik dan een blog over mag schrijven.

Dus ben je op zoek naar een eyecatcher als plant of een mooie bos bloemen loop eens naar binnen bij @anemoondronten.

Tot de volgende blog! 

Liefs Erna