Ga naar de inhoud

Deze stond al heel lang op mijn lijstje en gisten was het zo ver. Eindelijk een Begonia in huis! Je zal hem vast wel kennen bij de naam: Stippenplant. Het is een populaire plant die door de tijd heen beweegt. Het heeft een retro karakter, door zijn groen/rode kleur en past daarom perfect in mijn interieur.

 

Om ons heen merk ik dat de jongere generatie zich meer bezig houden met natuur en gezondheid. Wij zijn immers de toekomst en moeten goed zorgen voor elkaar. Onderwerpen als inclusiviteit en duurzaamheid spelen een grote rol. Interesse in een groene omgeving komen hier ook bij kijken. Meer planten en bloemen in huis en in de tuin!

Ik hou niet van hokjes denken, maar herken mijzelf ook in deze generatie. Uit onderzoek van het VBW blijkt dat je de consument van bloemisten in verschillende profielen kunt opdelen. Deze nieuwe generaties passen perfect in het ‘Natuur’ profiel, waar stijlen als Botanisch en Bomemien centraal staan. Voor hen moet het gevoel van de natuur terugkomen in producten die zij kopen.

Elke keer als ik thuis kom, word ik blij van alle planten. Ze maken je interieur knus en zijn ook nog eens goed voor je leefomgeving. Veel planten hebben namelijk een luchtzuiverende werking. Elke plant heeft andere verzorging nodig. Verdiep je hier goed in. Deze Begonia houdt van een hoge luchtvochtigheid, regelmatig sproeien is dus slim om te doen.