Ga naar de inhoud

Eryngium pandifollium physic purper…….

 

jaja, het is een mond vol en eerlijk gezegd ik had deze prachtige naam nooit geraden.

Toen ik deze prachtige tak in ontvangst mocht nemen dacht ik eerst dat een framboos was of een bes ,maar nee het gaat hier om een hele mooie distelsoort.

Stiekem vind ik hem ook wel op een framboos lijken, kijk alleen al naar die prachtige diepe kleur en die bloemen

De eryngium staat bekend om zijn diepe blauwe kleur, soms wit, maar ik moet bekennen dat ik deze dieprode variant wel erg kan waarderen. 

 

Waar de gebruikelijke distel zich mooi laat mengen in een plukboeket of menig pluktuin verrijkt met zijn sterke, diepblauwe, stervormige of juist ronde bloemen, is deze eryngium toch een gevalletje apart.

Waarom?

Ga ik je vertellen.

Hij is niet bepaald de kleinste, deze distel is behoorlijk lang, heeft een hele dikke steel, of beter gezegd stam..

De stam is van onderaf al bezaaid met de mooiste bloemen die niet lijken op de bekende bloemen van een distel. Ik blijf erbij , de bloemen lijken op gedroogde framboosjes.

 

 

 

 

 

Zelf zou ik hem dan ook niet snel in een boeket verwerken, of je moet een grote ruimte hebben, een gigantische pot  of vaas en dan juist meerdere eryngiums erin verwerken. Dat zou prachtig zijn.

 

Wat wel mooi is met zo een mooie tak?

 

Zet hem in je hal, laat hem daar die saaie muur opfleuren, saaie hoek in het kantoor, geen idee wat je met een hoek in je woonkamer moet?

Iedere week een bos bloemen is leuk, een grote plant ook, maar een keer iets anders is ook leuk en levert inspiratie op, dus doe eens gek en plaats er zo een grote distel.

 

 

Wat ook leuk is is om hem liggend te verwerken, hang hem met visdraad boven je tafel, versier je vensterbank ermee, leg hem op de schouw van de haard of op die ene saaie kast zoals bij mij.

 

De opties zijn eindeloos en het wat ook mooi is, deze eryngium droogt uiteindelijk heel mooi in. 

Kortom je gaat er heel erg lang plezier van hebben.

 

Deze prachtige distel is aangeboden door Decora bloemdecoraties in Nijmegen.

De plek in Nijmegen waar je terecht kan voor je bloemenabonnement, de hipste groene planten en zoals je ziet ook aparte bloemen zoals deze mooie distel. 

Kom je er niet uit, dan staat er een zeer kundig team klaar.

 

Dankjewel voor het lezen!!

 

liefs Joyce