Ga naar de inhoud

Hoi allemaal,

 

je zou het gezien het weer niet zeggen, want wat is het nog warm buiten, maar we zijn weer aangekomen in de gezellige weken voor de feestdagen.

Sinterklaas is aangekomen en in de winkelstraten zie je al veel sfeer, de kerstversieringen komen je tegemoet.

 

De winkel van Decora uit Nijmegen is ook al mooi omgetoverd tot een prachtige winterwinkel, van buitenaf is het altijd al een plaatje, maar nu hangen de mooiste kerstballen verspreidt door de winkel en er staat een tafel met de prachtige kandelaren en kaarsen in diverse kleuren.

Ik kijk naar mijn vensterbank en bedenk dat het best heel erg mooi zou zijn om daar een paar van die hoge gouden kandelaren neer te zetten, vervelend joh een winkel in de buurt die zoveel moois heeftwink

Ze hebben ook een prachtige collectie amaryllisbollen, van natuurlijke bollen zonder poespas, tot bollen met een Delftsblauwe wax laag tot aan deze knapperd , de bol waar ik over mag schrijven is bedenkt met bladgoud.

Hoe gaaf is dat?

Hij ligt te pronken in een mooie aardewerken schaal met een prachtige grijs/blauwe tint, de combi met het bladgoud is dan ook verfrissend.

 

Amaryllisbollen horen echt bij deze tijd van het jaar vind ik.

De bloem op zich is al echt heel erg mooi, maar de bollen blijven zo lekker lang goed.

Ieder jaar vul ik wel een schaal met bollen en laat ze lekker groeien en bloeien.

Een mooie schaal met bollen, evt wat kerstballen erbij, een snoer lampjes en je hebt een prachtig kerststuk op tafel staan.

 

Het is dan ook makkelijk werken met de amarallisbol.

Deze heb ik gecombineerd met gouden kandelaars, wat verse eucalyptus, wat kerstboompjes en klaar is mijn tafel voor de komende weken.

weken? Inderdaad, het voordeel van de amaryllisbol is dat hij niet heel snel bloeit en je er weken plezier van kan hebben.

Waar hij als bloem ongeveer 10 dagen blijft staan, ligt natuurlijk aan de versheid en warmte in huis, blijft de bol weken lang goed.

Eerst groeit het bladgroen, dit zal je met de dagen, weken langer zien worden en dan uiteindelijk zullen er knoppen verschijnen.

 

De meeste bollen krijgen meerdere bloemen, maar hoeveel er exact uit de bol zullen komen is altijd een verrassing.

Wil je volgend jaar ook genieten van je bol dan kan dat. Bewaar de bol na de bloei op een warme en lichte plek, heb je een serre dan is dat perfect.

Andere bollen zoals bijvoorbeeld blauwe druifjes kan je in de tuin poten , maar dat kan met de amarallysbol niet.

 

Deze bollen zijn ook een erg leuk kado, waar mensen vaak vinden dat bloemen te snel weg zijn of ze niet weten of iemand een plant wel leuk vindt, is een bol zoals deze gouden knapperd natuurlijk een superleuk idee.

Ze zijn niet duur, ze gaan lang mee en goud is toch wel een van de kleuren in deze tijd van het jaar en past dan ook in alle interieurstijlen.

Ideaal voor in de schoen, voor in de zak met kadootjes of leuk voor onder de kerstboom.

 

Ik heb hier de kaarsjes aangestoken, pak er een glas thee ben en ga weer genieten van deze gouden knapperd en ga nog even bedenken of ik mijzelf de gouden kandelaren kado ga doen .

 

Tot het volgende blog!!!