Ga naar de inhoud

Zoals de titel al zegt, volgens mij kent iedereen hem wel: de Hortensia, maar zijn jullie ook al bekend met de snij Hortensia? Deze snijbloem is allang ontdekt als snijbloem voor in een mooi boeket. En ik vind hem zowel in de tuin als op de vaas schitterend!

Ik mocht deze pracht bloemen ophalen bij tuincentrum van de Lagemaat in Ede en dat deed ik heel duurzaam op de fiets. En wat ook heel duurzaam is is de teelt van deze bloemen het gebruik van energie en voedingsstoffen is gering! Mijn snij Hortensia’s komen van kweker: Kersten-Visser ”De Veldhoen” In deze blog neem ik jullie mee in de verzorging en styling van deze prachtige bloemen!

De verzorgingstips haalde ik van: www.hydrangeaworld.com Deze site stond op het kaartje van de kweker en zijn dus echt de juiste tips voor het verzorgen van de Hortensia snijbloemen.

Zo zet je deze bloemen goed op hun vaas:

1. Vul een vaas met water en snijbloemenvoedsel

2. Haal het onderste blad van de steel af

3. Snij 1cm van de steel af en herhaal dit om de 2 a 3 dagen

(van deze tip had ik dus nog nooit gehoord en deze ga ik zeker testen)

4. Plaats ze niet in het zonlicht of vlakbij de verwarming

Met deze tips heb jij dus extra lang plezier van deze bloemen en schitteren ze extra lang bij jou in

huis!

Snij hortensia’s houden niet van een metalen vaas of emmer, op een glazen vaas doen ze het beste hun werk en geniet jij er dus extra lang van! En wat natuurlijk extra handig is met een glazen vaas je kunt de hoeveelheid en de kwaliteit van het water goed in de gaten houden.

Op deze foto is het leuk om te zien dat de hortensia in verschillende gradaties doorkleurt, gedurende de bloei veranderen de bloemen van kleur. Hun oorspronkelijke kleur mengt zich met een groene tint, dit geeft op de vaas echt een mooie dynamiek! 

Zoals jullie van mij gewend zijn in de blogs in samenwerking met tuincentrum van de Lagemaat is dat ik veel foto’s toevoeg. Zo zien jullie verschillende manieren van styling, iets wat je bij van de Lagemaat in Ede in de winkel ook zeker terug vind! In hun winkel is het natuurlijk een kleurenpracht van planten en bloemen maar ook kwa woonaccessoires hebben zij verschillende leuke hoekjes gestyled. Zij nemen jullie daarin mee op social media maar ook zeker op hun website: Tuincentrum van de Lagemaat (lagemaat-ede.nl)

Zo zie je maar een vaas met bloemen is op verschillende manieren te stylen: mijn vaste plekken zijn de salontafel en de eettafel. Maar zoals je ziet is het ook erg leuk om de vaas te stylen op een bijzettafel of in de keuken.

Ik denk dat dit de plek word voor de prachtige Snij Hortensia’s, hun mooie roze kleur fleurt lekker op tegen mijn groene muur in de keuken! Waar je wel op moeten letten is dat je de bloemen niet te dicht bij de fruitschaal zet, hier houden ze niet van! 

Ik hoop dat ik jullie weer geïnspireerd heb met mijn blog over deze mooie snij Hortensia’s ik vind ze een pracht plaatje en het fleurt gelijk je huis op! Wat mij betreft dus een echte aanrader.

Tot in mijn volgende blog!