Ga naar de inhoud

De orchidee, voor velen een favoriete bloem in huis. In menig interieur is hij te vinden in verschillende verschijningsvormen.

Door zijn veelzijdigheid is de orchidee geliefd door jong en oud. Meestal is de bloem in eenzelfde soort pot terug te vinden. Maar er is iets nieuws onder de zon. 

 

Via kweker Artisan mocht ik kennismaken met een mini-orchidee in een mosbol. Voor mij een nieuw concept, want ik had het nog niet eerder ergens gezien. 

Het idee achter dit nieuwe product ontstond bij een medewerker van hun eigen conceptstore. Die had het plan om de kleine orchidee (genaamd de TrésOr, potmaat 7 cm) in mos te wikkelen. Dit pakte zo goed uit dat Artisan besloot dit maaksel verder uit te werken en door te ontwikkelen. De orchidee in de mosbol was geboren. 

Niet alleen esthetisch een eigentijdse en bijzondere keuze maar ook voor de verzorging geeft de mosbol mooie voordelen voor deze tropische plant. De kleine orchidee heeft prachtige bloemen en de mosbol benadrukt het natuurlijke karakter nog net iets meer. De bol is mooi als botanische eyecatcher in ieder interieur. 

De verzorging van de orchidee vraagt aandacht en ik moet bekennen dat het mij in het verleden niet altijd lukte deze succesvol te geven. Via de kweker en de lokale bloemisterij won ik advies in, over de beste zorg voor bloem en plant. Een tip is om de mosbol bij de stelen van de orchidee een beetje los kunnen maken om deze daar kunnen wateren.

Daarnaast bestaat de optie om de mosbol even in het water te dompelen en daarna goed uit te laten lekken. Gebruik hierbij geen te koud water, het is immers een tropische plant. Deze laatste verzorgingswijze is voor mij een zeer gebruiksvriendelijke optie die ik toepas.   

 

Artisan kweekt de Phalaenopsis op ambachtelijke wijze, en dit zie je terug aan de planten en bloemen. Ook iedere mosbol wordt door hen met de hand gevormd en gedraaid. Zo krijgt iedere bol de aandacht die het verdient.

Ik heb er voor gekozen om de orchidee te hangen maar ook staand in/op een bijvoorbeeld een hoge vaas is hij stijlvol. Zo gaat de orchidee weer helemaal met z’n tijd mee, in zijn nieuwste jasje.