Ga naar de inhoud

Hoi allemaal!!

Wie deed het nou niet?

Een pluizige paardenbloem plukken , proberen alles pluisjes in 1 keer weg te blazen omdat je dan een wens mocht doen..

We hebben het allemaal gedaan en zullen dat blijven doen.

Dat is de kracht van deze prachtige bloem…

 

 

Hij geeft je een gevoel van nostalgie, hij brengt jeugdigheid en gevoel van hoop.

Tegelijkertijd is hij sprookjesachtig en ondeugend .

Doordat zijn zaadjes snel los laten staat hij ook voor kwetsbaarheid en tegelijk vliegen zijn zaadjes door de lucht en leeft hij op die manier verder voort…..mooi 

 

Dit blog gaat over de paardenbloem, niet zomaar een paardenbloem maar een hele grote die gedroogd is. Op de onderstaande foto kan je zien hoe groot hij is, hij past net in de palm van mijn hand.

 

 

Hij is echt enorm en toen ik hem zag dacht ik echt dat ik hem nooit heel mee naar huis zou krijgen, maar de bloem is behandeld, dus dat ging prima. Hij valt niet uit.

 

De bloem begint in de lente al brutaal overal te groeien, je ziet hem tussen je tegels of in de weilanden.

Nadat de gele bloem uitgebloeid is ontstaan de nootvruchtjes. Aan ieder nootvruchtje zit als het ware een soort parachute, dat zijn de pluisjes en deze zorgen ervoor dat ze makkelijk door de wind meegenomen worden . De natuur is best slim..

 

Het groene blad van de paardenbloem kan gebruikt worden voor thee en zelfs als salade, zelfs de jonge gele bloemen zijn eetbaar en hebben een honingachtige smaak.

De paardenbloem heeft meerdere betekenissen en daarom is deze gedroogde versie echt een ideaal kado voor vele gelegenheden.

De paardenbloem inspireert om het leven echt te leven, om vleugels uit te slaan op je eigen manier, om je stempel op de wereld te zetten, hoe mooi wanneer je bv net geslaagd bent en dan deze bloem krijgt?

 

Of die vriendin die het zwaar heeft, de bloem staat voor kracht, voor doorzetting want ook al verliest hij zijn zaadjes , hij leeft voort en geeft hoop.

De bloem staat ook voor verbinding, dat alles in het universum met elkaar verbonden zou zijn.

 

Zelf heb ik de bloem bij een foto van mijn overleden oma gezet, dat gaf een goed gevoel en ik vond de symboliek mooi.

Zij is er niet meer, maar mijn moeder en ik leven voort…

 

Waarom de bloem eigenlijk paardenbloem heet? Geen idee, want paarden schijnen hem niet lekker te vinden.

De Engelse naam is trouwens een hele mooie, een beetje sprookjesachtig wat ook weer mooi bij de bloem past, namelijk Dandelion…

 

Zoek jij een mooi kado voor een dierbare, is die eeuwige roos bij de foto saai aan het worden, wil je een mooie symbolische bloem?

 

Ga dan snel naar Decora in Nijmegen, daar staan ze te wachten op een mooi nieuw thuis!!

En als je daar toch bent , geniet dan direct van de grote collectie bloemen die je zelf kan plukken of kijk naar de grote plantencollectie!

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!!

 

Liefs Joyce