Ga naar de inhoud

   Dat je de artisjok kan eten dat wist ik wel, maar dat je deze prachtige paarse parel ook als decoratie kunt gebruiken wist ik dan weer niet! En zeg nou zelf, deze kleurrijke groentes op een vaas of in een mooie pot is toch net weer even wat anders als een boeket bloemen!

 

Deze mooie grote stelen komen bij Kweker Flora united vandaan. Omdat de bloemen behoorlijk groot zijn, heb je aan 2 of 3 stelen genoeg om een mooie eye catcher neer te zetten. Ik houd van kleur in een vaas en vind het dan ook een tof effect om de paarse bloem in mijn knal gele pot van Des Pots te zetten als contrast en voor een verassend effect.

 

De eerste week heb ik de artisjokken op het water gezet. Na een week heb ik ze uit het water gehaald omdat ze anders kunnen gaan rotten. Voor nu laat ik ze mooi drogen in de pot zodat ik er nog langer plezier van kan hebben. Ook is het leuk om de gedroogde artisjokken te verwerken in een bloemstuk of je kunt ze mooi & simpel stijlen op een schaal. Door zijn bijzondere uiterlijk heb je niet veel nodig om deze mooie bloem te laten shinen in je interieur!