Ga naar de inhoud

Een van mijn lievelingsplanten is toch wel echt de Calathea! Hij bestaat in allerlei verschillende vormen. Deze  Calathea majestica ‘Whitestar’ is mijn favoriet. De kleuren in het blad geven een mooi contrast en de roze gloed maakt het helemaal af.

Het is niet alleen een mooie plant, maar ook nog eens heel bijzonder. Net als wij, gaat hij ’s avonds slapen. Het is fascinerend om dit proces te zien. In de loop van de avond bewegen de bladeren langzaam omhoog. In de nacht ziet de plant er uit als een lange stengel. Maar als je ’s ochtends weer beneden komt, dan ziet hij er weer fris en fruitig uit!

Planten vind ik eigenlijk overal in huis mooi staan. De groene kleuren maken je interieur gezellig en kleurrijk. Het is ook nog eens heel gezond. Veel planten hebben een luchtzuiverende werking en zijn dus goed voor je leefomgeving!

Deze Calathea heeft een subtiele grootte. Hij is niet te groot en niet te klein. Hierdoor kun je hem eigenlijk overal kwijt. Ik vind hem het mooist staan bovenop de tv kast. Hij valt mooi op en komt helemaal tot zijn recht voor een witte muur.

Voor alle stek fanaten is dit een cadeautje. Dit is een makkelijke plant om te stekken! Aan de hoeveelheid stengels kun je wel zien wat de moederplant is en wat een stek. Haal de plant uit de pot en verwijder de overtollige potgrond. Je kunt gemakkelijk voelen waar de stek vast zit aan de moederplant. Dit is het stuk dat je los kunt snijden. De stek heeft als het goed is zelf al wortels en kun je dus zo in een eigen pot planten.