Ga naar de inhoud

Afgelopen week mocht ik weer naar mijn vaste bloemwinkel @anemoondronten om iets nieuws op te halen voor deze blog. Ik was blij verrast met deze prachtige plant in de mooie vaas en om het compleet af te stylen kreeg er ik ook nog deze mooie kandelaar en Flamingo bij zodat de kleur roze terugkomt. 

Met deze prachtige Tillandsia Andreas haal je echt een eyecatcher in huis, door zijn opvallende roze schutblad. De bladeren hebben een prachtige groene kleur en. staan mooi wijd.

Tillandsia’s zijn luchtplantjes en hebben daardoor weinig water nodig. Dus voor wie van een makkelijke plant houd is deze de juiste kandidaat.

Tip! Hij vind een douche van (renen)water van je plantenspuit erg fijn. Zet de Andreas op een lichte standplaats dus niet in de volle zon, en hij zal tot 6 maanden blijven bloeien. En ook niet onbelangrijk hij is niet giftig voor honden of katten.

 

De Tillandsia is een geslacht uit de Bromeliafamilie en telt meer dan 300 soorten, komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid America en Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten.

De Tillandsia staan niet met zijn wortels in de aarde om voedsel op te nemen maar gebruiken hun wortels om zich vast te zetten op een boom, tak of steen.

De Tillandsia is uniek en heeft haar eigen manier om voedsel op te nemen. Ze halen hun voedingsstoffen uit de lucht en om die reden hebben ze weinig water nodig. En worden ze daarom ook wel luchtplantjes genoemd.

 

Aangezien je bij @anemoondronten ook terecht kunt voor woonaccessoires, mocht ik voor de foto’s de bijpassende kandelaar meenemen. De vaas en de kandelaar zijn beide van het Nederlandse merk Ecri Living. Dit is een Hollands ambachtelijk bedrijf waar ze al generaties werken aan unieke producten.

En omdat de kleur van de Flamingo bijna hetzelfde is als de kleur van de bloem maakte dit het plaatje compleet.

De Flamingo is van het merk Des Pots bedenkt, ontwerpt en produceert glas en keramiek welke tijdloos, stijlvol, kleurrijk en persoonlijk zijn. 

Ik vond het weer heel leuk om over deze bijzondere plant een blog te schrijven en heb deze set op verschillende plekken in de woonkamer gezet zodat jullie kunnen zien dat het prima kan op de eettafel, op de grond of op een tv meubel, het vangt je blik. 

En wil hierbij @anemoondronten bedanken voor de fijne samenwerking.

 

Alvast een fijn weekend liefs Erna