Ga naar de inhoud

Afgelopen week mocht ik bij Bloemsierkunst Maarten in Vaassen langskomen voor nieuwe bloemen. Deze keer kreeg ik prachtige hortensia’s mee, ook wel de hydrangea genoemd. En ik word heel blij van hortensia’s. Als het warm weer is lust de hortensia graag wat extra water maar verder heb je er weinig omkijken naar. Je kunt heerlijk genieten van deze roze, blauwe en rode wolken.

Er was een tijdje dat je hortensia minder zag in de tuin en in huis maar de afgelopen jaren is daar verandering in gekomen en zien we hortensia weer vaker. Het voordeel van hortensia’s is dat je zowel buiten en als in je interieur kan neerzetten. Bij Bloemsierkunst Maarten kreeg ik dan ook een mooie plant mee die je buiten kan zetten. Deze hortensia fleurt gelijk je hele terras op door zijn mooie roze kleur.

Ook zijn de hortensia’s mooi om in je interieur te gebruiken. In een mooie vaas geven ze veel kleur in je huis. En ze zijn in veel verschillende kleuren te krijgen.

Wist je dat je hortensia’s ook heel mooi kunt drogen? Dit kan op meerdere manieren, knip de bloemen op het moment dat ze beginnen met verkleuren, daarna kun je ze ondersteboven in een donkere, goed geventileerde ruimte hangen. Of nog een andere manier is; haal alle bladeren van de takken en plaats de bloemen in een vaas met een laagje water in een koele en donkere ruimten. Hierna vul je het water niet meer bij. En dan na een tijdje als het water uit de bloem is getrokken heb je prachtige droogbloemen.