Ga naar de inhoud

De buitenplant die past bij dit jaargetijde, het is grauw en guur maar dat maakt deze plant niks uit! Want van december tot ver in het voorjaar laat deze plant elke keer weer prachtige nieuwe knoppen uitkomen. Zoals jullie gelijk al kunnen zien heeft deze Helleborus een prachtig diep rode kleur ook wel Early Red genoemd. Ook bij het uitbloeien behouden zij hun kleur, de perfecte plant voor in de winter dus!

Hier laat ik de Helleborus een welkomstgroet geven bij mijn voordeur, het geeft gelijk een gezellige herfst/winter sfeer! Ik heb ervoor gekozen hem te stylen in een rieten mand, dit past dan weer bij mijn landelijke sfeer in huis en zo verbind ik buiten en binnen met elkaar. Maar de Helleborus is op verschillende manieren te stylen: ik neem jullie mee in de sfeerbeelden.

Ook buiten onder mijn veranda heb ik de Helleborus op verschillende manieren gestyled. Wat ook nog een leuk weetje is: De Helleborus ook wel Nieskruid genoemd heeft een grote weerstand tegen ziekten en plagen. Ik vond dit eigenlijk wel een grappige naam in combinatie met zijn sterke weerstand!

De Helleborus is een vaste plant en ook nog eens heel sterk, zo kan ik dus jaren plezier beleven van zijn mooie kleur die elk jaar weer terugkomt! Ook doet hij het heel goed in de grond, zo kan ik hem dus later ook altijd nog een plekje geven in de tuin.

Ik mocht deze grote Helleborus ophalen bij tuincentrum van de Lagemaat in Ede, zij verkopen deze prachtige plant in verschillende kleuren en formaten en dus ook in verschillende prijsklasses. Zo kan de Helleborus bij iedereen in de tuin een plekje krijgen en schitteren in zijn eigen kleur of formaat!

Tuincentrum van de Lagemaat is een erg sfeervol en veelzijdig tuincentrum, naast kamerplanten en tuinplanten kunt u ook bij ze terecht voor sfeerartikelen en woonaccessoires voor binnen en buiten! Neem zeker even een kijkje op hun site: www.lagemaat-ede.nl  zo kunnen jullie net als ik binnenkijken bij dit prachtige tuincentrum! De sfeer proeven, de laatste trends ontdekken en ook delen zij leuke tips en nieuwtjes. Maar als je in de buurt bent is het natuurlijk nog veel leuker om gewoon een kijkje te gaan nemen! Want sfeer proeven doe ik toch het liefst gewoon in de winkel zelf!

Ik ga van de winter genieten van deze mooie Helleborus in mijn tuin. Bedankt Tuincentrum van de Lagemaat voor deze leuke samenwerking. Ik hoop dat jullie na het lezen van mijn blog net zo enthousiast zijn geworden als ik over de Helleborus! 

Tot in mijn volgende blog.