Ga naar de inhoud

Maak kennis met Snaily, het plantje dat uit een schelp groeit. Het is een klim- en hangplantje dat groeit als een epiphyt. Dus het groeit op een andere plant, maar niet ten kosten van die plant. En die kleine klimmer stel ik vandaag aan je voor. 

Dischidia Imbricata Snaily

De Dischidia Imbricata Snaily heeft de naam gekregen omdat de blaadjes soms krullen als een slakje. Bovendien is dit plantje geworteld in een grote schelp. Maar laat ik je eerst meer vertellen over de komaf van Snaily.

Dit plantje vindt zijn oorsprong in Zuid Oost Azië. Zoals je al weet is het een epiphyt en groeit hij op een andere plant. Het slakkenhuis waar het plantje in groeit komt van de rijstvelden van Thailand. Wanneer alles geoogst is blijven de slakkenhuizen leeg achter. En dat is nu een mooie en extra decoratieve oplossing voor de wortels van de Snaily. Dan snap je gelijk waar het zijn naam aan te danken heeft.

Decoratieve Snaily

Het leuke aan deze Dischidia Imbricata is dat het een heel decoratieve plant wordt zo in een lange vaas met mos, groeiend uit een schelp. Je kunt hem van iedere kant bekijken en het zorgt zo voor een extra blikvanger. 

Aan de bovenkant haakt het zich vast aan een stukje hout, deze zorgt ervoor dat het plantje recht omhoog groeit. Nu is dit plantje dol op een hoge luchtvochtigheid, en kan dus ook super goed in de badkamer staan of hangen.

Verzorging van de Dischidia

En dan de verzorging. Zoals al eerder gezegd houdt deze groene blikvanger van een wat hogere luchtvochtigheid. Het is dol op veel licht, maar niet in de volle zon. En het geven van vocht is ook heel easy, iedere week dompel je het slakkenhuisje even onder in water en maandelijks wordt het blij van een beetje mest. Wanneer je hem heel goed verzorgt kan het zijn dat je beloont wordt met bloemetjes. 

Deze toffe plant groeiende uit een schelp kreeg ik aangeboden van Peter Manders Bloemist in Lemmer.