Ga naar de inhoud

Droogbloemen, I Like Ittt! Deze prachtige bos droogbloemen is afkomstig van Giel Tuns in ‘s-Hertogenbosch. 

Droogbloemen kun je héél lang laten staan, ideaal! Factoren die van invloed zijn op de houdbaarheid van droogbloemen zijn de blootstelling aan zonlicht, de luchtvochtigheid en hoe er mee wordt omgegaan. Wist je dat droogbloemen kunnen zorgen voor een heerlijke geur in huis? Ik heb een life hack gevonden! Spray een lekkere roomparfum op de bos met droogbloemen, hierdoor ruikt je huis lekker fris. 

Vanwege de kwetsbaarheid is het niet verstandig om de bloemen regelmatig te verplaatsen of vast te pakken. Wist je dat je zelf ook bloemen kunt drogen? Droogbloemen kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Zo kunnen bloemen in een kartonnen doos gelegd worden, kunnen ze geperst worden in een dik boek, of kunnen ze in een heteluchtoven gehangen worden. Maar de meest gebruikelijke manier is om ze op z’n kop in de lucht te hangen om te drogen Daarbij is het van belang dat de verse bloemen net zijn gaan bloeien. Vervolgens kunnen overtollige blaadjes verwijderd worden, en kunnen de bloemen opgehangen worden.

Droogbloemen zijn momenteel razend populair. Het creëert een romantische sfeer in huis, en past in elk interieur. Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook een prachtig droogboeket scoren!? Bezoek dan snel de winkel van Giel Tuns in de Vughterstraat. 

Liefs,

Bente