Ga naar de inhoud

De Calceolaria, of beter bekend als het Pantoffelplantje.

Een plantje vol nostalgische herinneringen. De kans is groot dat dit plantje zowel bij je oma als bij je moeder heeft gestaan. Het drukt bij mij een algemeen verlangen naar vroeger uit, naar ‘de goede oude tijd’. 

Heerlijk toch? Weg zwijmelen bij jeugdherinneringen en terug denken aan ‘die goede, oude tijd’. We doen het allemaal van tijd tot tijd. 

Men zegt dat alles weer eens terugkeert of weer in de mode raakt. Dat geldt ook zeker voor deze pantoffelplantje.

De huidige trend is toch ook echt de “ouderwetse kamerplanten”?

De pantoffelplant is te koop als kamerplant, perkplant en vaste plant. De zachte, merkwaardige, pantoffelvormige bloemetjes verschijnen in warme tinten.

Eigenlijk is de huiskamer net wat minder geschikt voor dit plantje, aangezien hij net wat minder warm staat dan andere kamerplanten. Zo rond de 18 graden is ideaal, dus bijvoorbeeld de hal of een onverwarmde kamer is het meest geschikt.

Verzorging is eigenlijk heel makkelijk. De pantoffelplant heeft niet veel water nodig. Zorg er wel voor dat je bij het gieten de bladeren zo min mogelijk raakt, anders kunnen ze smetten.

 

Deze plantjes komen van Kwekerij Willemsen-Weijs. Momenteel zijn zij ook de enige in Nederland die deze Calceolaria met zijn warmte- en koudebehoefte én met zijn vele kleurschakeringen telen.

De liefde en passie spat ervan af bij deze kwekerij!! 

Dit geldt ook voor Bloemsierkunst Verbakel, die weer een feestje voor het oog heeft samengesteld door de pantoffelplantjes in een mooie mandje te doen. En de vogeltjes maken het ook helemaal af.

Laat de lente maar komen!!!

En vergeet niet om de volgende keer een pantoffelplantje mee te nemen als je op bezoek gaat bij je geliefden. Weet zeker dat je ze hiermee zult verrassen.