Ga naar de inhoud

Vandaag werd er een veldboeket in herfstkleuren voor mij geschikt door Peter Manders Bloemist uit Lemmer. Een boeket in hoofdletters, want deze was heel groot. Eentje die je niet iedere week krijgt. Super tof, want na de vakantie worden de dagen al snel korter en het weer zorgt ervoor dat we meer binnen blijven. Tijd om het binnen ook gezellig te maken. 

Het fijne aan bloemen is dat je er alle kanten mee uit kunt en ieder seizoen heeft zo zijn eigen bloemsoorten, stijlen en kleuren. Nu komt de herfst eraan en zie je dat terug in de boeketten en zo ook in die van mij.

Wanneer het buiten kouder wordt en soms misschien wat onstuimig is het fijn om je huis warm aan te kleden met de kleuren uit de herfst. Een echte blikvanger is dan ook een prachtig plukboeket in warme herfstkleuren. 

Het mooie aan zo’n gezellige bos bloemen op tafel in de vorm van een veldboeket zijn de vele verschillende bloemen, grassen en pluimen die er in zitten. In dit boeket zitten er minimaal 21 verschillende. Je blijft er naar kijken en het is leuk om de vaas steeds te draaien zodat er keer op keer een nieuw beeld ontstaat.

In dit boeket zitten onder andere prachtige dieprode dahlia’s, een van mijn favoriete bloemen. Maar ook grassen en pluimen, de pimpernel, gerbera, de bijzonder mooie red tower en ga zo maar door. Ook zo schattig is de zonnebloem met de naam Teddybeer. Zo zacht dat je hem bijna, ik zeg bijna, zou knuffelen. 

Ook de oranje lampionnetjes staan zo ontzettend vrolijk in dit herfstboeket. De heldere oranje kleur en de bijna feestelijke vorm geven extra vrolijkheid aan dit boeket. Een veldboeket laat je steeds opnieuw kennismaken met nieuwe soorten bloemen. Stuk voor stuk zijn ze prachtig en in het boeket versterken ze elkaar. 

Ook de besjes mogen niet ontbreken in een herfstboeket, je ziet ze buiten ook volop. De natuur en de dieren maken zich daarmee vast op voor de winter. En wij mogen daar volop van genieten. 

Het altijd een goed moment om iemand bloemen te geven of jezelf eens in het zonnetje te zetten, maar met het wisselen van de seizoenen is het nog een groter feest om bij Peter Manders bloemist binnen te lopen.

Je vindt hier niet alleen de allermooiste bloemen, ook voor bijzondere planten, potten, vazen en zelfs kaarsen ben je hier aan het juiste adres. Kortom een ware aanrader wanneer je in de buurt van Lemmer bent. En hij maakt met liefde ook voor jou een prachtig herfstboeket. En wil je nu iedere keer verrast worden met een bijzonder mooi boeket, denk dan eens aan een bloemenabonnement.