Ga naar de inhoud

Het nieuwe jaar is gestart en als alle kerstversiering het huis heeft verlaten voelt het ieder jaar weer kaal aan. Januari is voor mij de maand van een frisse nieuwe start en daarbij kan een mooie bos bloemen niet ontbreken. Vorige week mocht ik een bos bloemen in huis halen van bloemist Back to Basic in Culemborg. 

Over de bloemist

Back to Basic is een bloemist die al achttien jaar bestaat. In Culemborg zijn ze gestart met een bloemenkraam op de zaterdag bij ’t Jach. Deze is er achttien jaar later nog steeds. Inmiddels is er ook een binderij bij gekomen aan de Nijverheidsweg en maakt Back to Basic wekelijks mooie boeketten voor grote hotelketens, zoals Van Der Valk. Daarnaast heeft Back to Basic ook een winkel in De Bilt. 

Het boeket

Van Marco, de eigenaar van Back to Basic, mocht ik een kleurrijk boeket ontvangen met een grote verscheidenheid aan bloemen. Van te voren heb ik aangegeven dat ik veldboeketten altijd erg mooi vind staan in mijn interieur. Mijn interieur heeft veel natuurlijke tinten en weinig kleur. Daar heb ik bewust voor gekozen. Ik hou ervan als mijn interieur een rustige uitstraling heeft en vind het leuk om te spelen met kleurrijke decoratie of een mooi boeket. Toen ik vorige week het boeket neerzette op tafel kreeg het huis meteen weer wat kleur en een wat sfeervollere uitstraling. Erg fijn! 

De verzorging 

Ik probeer altijd zo lang mogelijk te genieten van een bos bloemen. Een goede verzorging is hierbij natuurlijk van groot belang. Regelmatig ververs ik het water en snijd ik de stelen weer even schuin af. Hierdoor kun je het langst genieten van de bos. Daarnaast heb ik aan het begin de voeding van de bloemist toegevoegd aan het water. 

Ga jij ook een keer langs voor een mooie bos bij Back to Basic? Ze zijn te vinden in Culemborg op zaterdag op ’t Jach, op de Nijverheidsweg 2 en op de Hessenweg 170 in De Bilt. 

Liefs,

Jessica