Ga naar de inhoud

Enkele dagen geleden bezocht ik de bloemenwinkel van John en Trix, ´Oogenlust´ in Uden.

Van buiten lijkt het een knusse, sfeervolle boetiek maar wat was ik verrast toen ik binnenkwam.

Wat een prachtig grote winkel! Echt een ‘Lust voor het oog’ dus. Ik ontmoette Trix en John en merkte meteen dat ik te maken had met twee mensen met een grote passie voor wat ze doen.

Dat bleek ook wel toen John me vertelde dat de winkel al 104 jaar bestaat en een echt familiebedrijf is. John is inmiddels de derde generatie. Vol trots lieten John en Trix me de hele winkel zien. Er wordt op dit moment volop gebouwd zodat de winkel straks nog groter is! Deze uitbreiding is hard nodig vertelde Trix. Nog meer ruimte voor niet alleen de prachtige bloemen die zij verkopen, maar ook voor de mooiste kamerplanten en accessoires. Kijk eens hoe knus deze Herfst-Halloween opstelling is!

 

Ik kreeg deze prachtige Philodendron mét gave pot en verzorginstructies mee naar huis en eenmaal thuis viel mijn mond open van hoe groots en mooi vol hij is! Wat een eyecatcher. Ik heb hem snel verpot en een mooi plekje gegeven.

Ik besloot hem niet op de grond te zetten maar gebruikte een industrieel krukje, zo komt het grootse van deze plant nog mooier uit! Zien jullie hoe bijzonder de bladeren zijn gevormd, in allerlei formaten? Je blijft er naar kijken!

Ik weet zeker dat ik veel plezier van deze plant ga hebben. 

En wat ik ook zeker weet? Dat ik vaker een bezoekje ga brengen aan ‘Oogenlust’ Uden!