Ga naar de inhoud

Zoals de titel al zegt, een makkelijke vetplant die weinig water nodig heeft en van licht houd. De Flapjack zal het in ieder huis goed doen! De Flapjack ook wel (Kalanchoë thyrsiflora) maar in Nederland Woestijnroos genoemd, heeft prachtige dikke ronde bladeren en die krijgen door de zon een mooie rode kleur. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid Afrika en daarom houd hij ook van droge omstandigheden. Een plekje in de zon en een keer per maand water en deze plant laat zich van zijn mooiste kant zien! Hieronder heb ik hem een plekje gegeven in mijn vensterbank, de plek met het meeste zon in ons huis, hier zal de Flapjack goed tot zijn recht komen.

In de zomermaanden is het een plant die naar buiten kan bijvoorbeeld onder je overkapping, je terras en zelfs ook in de tuin! Daarom ook weer passend bij mijn titel, met deze plant kun je alle kanten op. In de zomer zal hij bij mij dan waarschijnlijk ook onder de veranda komen te staan zoals je hieronder op de foto kunt zien.

Ik mocht deze prachtige plant ophalen bij Tuincentrum van de Lagemaat in Ede, daar werd ik heel hartelijk ontvangen door Marcel de eigenaar van dit mooie bedrijf! Want bij van de Lagemaat hebben ze niet alleen bloemen en planten maar ook voor woonaccessoires kun je zeker bij ze terecht. En daar ging mijn interieur hart natuurlijk sneller van slaan. Maar toen Marcel met deze prachtige pot aan kwam lopen werd ik helemaal enthousiast. Eigenlijk verraste de plant mij heel erg, ik had hiervoor nog nooit van de Flapjack gehoord. Ik voeg altijd veel verschillende foto’s toe aan mijn blog zo kunnen jullie zien hoe de plant op verschillende manieren te stylen is.

En natuurlijk wil ik ook even de kweker van deze prachtige plant benoemen: Willemsen-Weijs Potplanten, een prachtig familie bedrijf van een neef en een nicht waar elke fase van kweken door hun zelf word gedaan. Zij kweken niet alleen de Flapjack maar ook nog andere planten. Neem dus zeker even een kijkje op hun site, ze hebben zelfs een Facebook pagina waar je de Flapjack kan volgen hoe leuk?! http://www.wwpotplanten.nl/

Deze prachtige plant krijgt een mooi licht plekje in onze toch al lichte woonkamer en in de zomermaanden mag hij lekker buiten genieten van de warmte onder onze veranda. Voor nu zal ik hem een keer per maand water geven, wat is dit toch een makkelijke maar ook super mooie plant! Ik ga van de Flapjack genieten!

Ik wil tuincentrum van de Lagemaat en de kweker Willemsen-Weijs heel erg bedanken voor deze leuke samenwerking en voeg deze prachtige Flapjack met liefde toe aan mijn plantenfamilie!

Bedankt voor het lezen en tot in mijn volgende blog!