Ga naar de inhoud

Ik mocht vandaag naar Bloemerie Best, om bloemen op te halen. Ik was er nog nooit geweest, dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik parkeerde aan de Julianaweg in Best en de winkel was zo gevonden. De eigenaar, Peter, liet net een klant uit en tegelijk mij binnen, dus ik voelde me meteen welkom.

Peter liet me eerst me de winkel zien. Voor in de winkel stond het vol met prachtige boemen, planten en accessoires, en verder naar achteren hing tweedehands kleding, die daar verkocht wordt voor het goede doel. Helemaal achterin was een DJ cursus aan de gang, met allemaal kinderen met ieder hun eigen draaitafel! Maar, vertelde Peter, dit was niet de normale gang van zaken, normaal gesproken worden hier cursussen bloemschikken gegeven. Ah, dat past natuurlijk ook beter bij een bloemenwinkel.laughing Intussen vertelde Peter honderduit. Hij heeft deze winkel al 35 jaar. Dat lijkt me behoorlijk lang voor een bloemenwinkel, want bij mij in het dorp heb ik al menig soortgelijke zaak zien komen en gaan. Hij moet dus íets heel goed doen…

Afijn, ik kwam natuurlijk voor bloemen, dus wat had ik graag gehad willen hebben. Nu is het zo dat ik de neiging heb om ieder plekje in huis waar een vaas met bloemen mooi zou staan, meteen vol te proppen met een plant of vaas met droogbloemen, omdat ik nu eenmaal niet iedere week nieuwe bloemen wil moeten kopen. En dus heb ik eigenlijk geen plek meer over waar ik nog bloemen kwijt zou kunnen. Ik had dus bedacht dat ik de vaas die op onze eettafel staat, met, uiteraard, droogbloemen erin, zou leeghalen, dan kon daar mooi een bos verse bloemen in. Maar het is nogal een lastige vaas; vrij hoog, met een smalle hals. Dat vroeg dus om een speciaal boeket…

Daar wist Peter wel raad mee. Ik liet hem een foto van de vaas zien en hij begon bloemen uit te zoeken, die qua kleur ook meteen prachtig bij de vaas pasten en dus in mijn huis. Het werd een mooi warrig boeket met verschillende kleuren, vormen en lengtes; een zgn. plukboeket. Peter vertelde dat dat op dit moment de trend is, i.t.t. tot vroeger, toen alles ton-sur-ton moest zijn. Dat heeft, aldus Peter, met de tijd te maken waarin we leven, en waarin alles op het moment ook een chaos is. Het zou zomaar kunnen…

Hoe het ook zij, ik vind het een schitterend boeket, én bij thuiskomst bleek het ook prachtig in mijn vaas te staan. Ik hoefde er verder niets meer aan te schikken, het kon er zo in. Ik ben verkocht. Heel graag tot de volgende keer, Bloemerie Best!