Ga naar de inhoud

De Lisianthus

 

Deze week stonden deze prachtige bossen bloemen mij op te wachten bij @anemoondronten.

 

De naam van deze sierlijke bloem, die ook wat weg heeft van de roos,word ook wel de Eustoma genoemd. Van oudsher is de naam Lisianthus de officiële naam maar word tegenwoordig steeds vaker Eustoma genoemd. De betekenins van deze bloem is Goede Mond dat krijg je als je Eustoma uit elkaar haalt, Eu = Goede en Stoma = Mond, vandaar goede mond.

 

Oorsprong

De herkomst van de Eustoma is Noord-Amerika daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in de prairiegebieden. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze deze bloem dan ook wel,  prairiegentiaan. Dus van oorsprong een Amerikaanse bloem maar pas nadat Japanse kwekers deze bloemen gingen kruisen in de jaren 30, ontstond de Eustoma zoals wij hem nu kennen. 

 

Symboliek

De Eustoma heeft meerdere knoppen aan een stengel waaruit prachtige bloemen tevoorschijn komen.  Zij lijkt dan wel zacht en lief, maar zij heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma. Daarom een mooi gebaar om aan iemand te geven waar dit op van toepassing is. De Eustoma is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, rose, paars en wit zelf in gemixte kleuren.

 

Een leuk weetje

De Eustoma heeft een laag pollenfactor, wat haar geschikt maakt om te geven aan mensen die last hebben van gevoelige luchtwegen of hooikoorts klachten.

Verzorging

Verzorg je bloemen met liefde.

Snij 2,5 cm van de steel, gebruik een schone vaas, voeg bloemvoeding toe, verwijder de onderste bladeren zodat deze niet in het water hangen, hou de bloemen uit de buurt van fruit, tocht en direct zonlicht. Voeg regelmatig water met bloemenvoeding toe aan de vaas.

 

De vaas

Gelukkig mocht ik deze kleurrijke vaas van @despots even mee naar huis nemen om de bloemen mooi tot hun recht te laten komen.

 Bij @despots maken ze elke vaas met de hand en daarom is elke vaas uniek, word er nauw samengewerkt met de producenten of ateliers met een eigen stijl en een eigen specialiteit, om de mooiste resultaten te bereiken in kleur, vormgeving en afwerking.

Van deze mooie volle bos Eustoma heb ik ruim anderhalve week  plezier gehad zelfs met de hoge temperatuur die vorige week in ons land aanwezig was.

Deze blog heb ik weer met veel plezier geschreven en kwam tot stand met de fijne samenwerking van @anemoondronten die altijd met goede tips klaarstaan. Hopelijk lezen jullie hem ook met plezier. Tot de volgende blog.

Liefs Erna