Ga naar de inhoud

Bloemencrush 

Al van kinds af aan heb ik een crush voor bloemenwinkels. Heerlijk vind ik het om in de etalages te kijken en naar binnen te gaan voor de fijne geuren en kleuren. Zo liep ik afgelopen week binnen bij Bloem Harmelen, een gezellige winkel met prachtige bloemen, planten, aardewerk en accessoires om je huis extra knus te maken voor de komende feestdagen. 

Eigenaressen Helma en Marja zitten inmiddels 5 jaar met hun bloemenwinkel in het hartje van Harmelen en kregen afgelopen zomer een extra kroontje op hun werk. Ze zijn nu officieel Duurzame Bloemist en dat betekent dat een groot deel van hun planten en bloemen duurzaam zijn geteeld of gekweekt en dat ze jouw gekochte boeket ook eco friendly verpakken. Dat maakt ze toch ook een beetje uniek, want er zijn nog niet zoveel bloemisten met dat keurmerk. 

 

Ik laat me graag verrassen en Marja en Helma hadden iets heel moois klaar gezet: een bloemstuk in warmte tinten roze, oranje en bruin. Ik nam een stukje herfst mee naar huis! Op onze eettafel staat het prachtig en ik kijk er tijdens het borduren heerlijk tegenaan nu. Helemaal als het zonnetje door komt en op het bloemstuk schijnt. De combinatie van een klassieke orchidee met een trendy gras, de besjes en de roestkleurige chrysant vind ik zo leuk, dat maakt het romantisch én eigentijds. Ik was al fan van de monstera en dat speelse van deze monkey leaf maakt het af! 

Ook in dit bloemstuk zie je het duurzame terug. De grassen die ze verkopen in de winkel zijn niet gekleurd, dat geeft het een natuurlijke look. Het leuke van dit bloemstuk vind ik dat het qua styling in verschillende sferen past. Ik heb het zelf nu tegen een beige warme achtergrond staan en op een houten robuuste tafel, maar het zal ook prachtig combineren op een wit glansend dressoir. 

Voorlopig geniet ik er nog lekker van en straks kan ik de grassen en het potje (van PTMD) zelf ook nog weer opnieuw gebruiken.