Ga naar de inhoud

Na een week in quarantaine gezeten te hebben, mocht ik dan ein-de-lijk weer naar buiten.
Het deed een beetje denken aan het bekende tafereel, waarbij de staldeuren opengezet worden op de eerste lentedag van het jaar en de koeien springend en dansend naar buiten komen.

Ik was wel weer toe aan wat kleur in huis en ging daarom naar mijn favoriete bloemenstal in Diemen: Mooi! by Rick aan de Hartveldseweg. 
Een begrip in het dorp. En sinds kort heeft Rick een nieuwe bloemenstal, die moést ik natuurlijk even komen bewonderen!

In de bloemenstal verkoopt Rick een exclusiever assortiment, met prachtige snijbloemen. Op zaterdag staat hij ook met een kraam in Diemen op de markt met leuke aanbiedingen.

Rick heeft een kleurrijk plukboeket voor mij samengesteld. Dit past helemaal in mijn boho-huisje. De prachtige paradijsvogelbloemen (ook wel de papagaai-bloem genoemd) komen van de Strelizia Reginae. Een über hippe plant op dit moment. Wist je dat de Strelizia pas na 8 jaar kan gaan bloeien? De Strelizia Nicolai maakt alleen bloemen in de natuur.

Om toch alvast een beetje in de kerstsfeer te komen, zit er ook een Amaryllis met wat Kiefer takken en rode Ilex tussen. Wat een goede combi, samen met de paradijsvogelbloemen. Daar was ik nou nooit opgekomen en kijk hoe leuk het staat! En de geur van dat groen, daar kan ik zo van genieten.
Leuk weetje: de Amaryllis is van origine een subtropische plant.

De finishing touch zijn de lelies en de rozen die eraan zijn toegevoegd. De zachtroze kleuren vullen het geheel goed aan.

Ik heb ervoor gekozen om deze vrolijke, kleurrijke bos in een glazen vaas te doen. Juist om de aandacht bij de kleuren van het boeket te houden.

Ik wens jullie alvast hele fijne feestdagen!