Ga naar de inhoud

“When life gives you lemons, make orange juice and leave the world wondering how you did it”

 

 

Ooohh ik ben zooo blij met mijn sinaasappelboompje, de “Calamondino Citrus Mitis”! Het is een kruising tussen de Citrus Kumquat en Mandarijn en vormt kleine oranje vruchtjes die ook echt op mandarijntjes lijken. De plant komt oorspronkelijk uit Azië. In Nederland wordt deze plant ook wel de bittere kamer-sinaasappel genoemd.

Het brengt echt een zomers gevoel op tafel en door de witte bloemetjes ruikt hij echt heeerlijk!

 

 

Hoewel het een sierplant is, zijn de vruchtjes wel eetbaar. Echter moet je wel van een flink zure citroen houden, want de smaak is te vergelijken met een mix van sinaasappel en citroen.

Vaak wordt de Calamondin niet als handfruit gegeten (dat kan dus wel) maar verwerkt in gerechten en likeuren.

 

 

Verzorging

Een groot gedeelte van het jaar kan dit mooie sinaasappelboompje gewoon buiten staan. De staan graag op een beschutte, zonnige plek. Ze zijn echter niet winterhard, dus zodra het kouder wordt kun je hem beter naar binnen verplaatsen. Dan ruikt het ook lekker in huis!

In de zomermaanden wanneer de plant buiten staat, is het belangrijk om de kluit goed vochtig te houden. De reden hiervoor is omdat de plant vocht uit zijn bladeren ‘wegdrinkt’, waardoor de plant dor wordt en dit overleeft hij niet. Echter in de wintermaanden wanneer hij binnenstaat, moet hij juist licht vochtig gehouden worden.

 

 

Kortom; het is een prachtige plant maar heeft wel een soort van gebruiksaanwijzing, net zoals eigenlijk iedere plant. Ik ga in ieder geval mijn best doen om hem zo goed mogelijk te verzorgen en er zo lang mogelijk van te genieten.

Het is trouwens een erg leuk cadeau idee!!

 

Tot de volgende blog!

 

Liefs, Jody

www.instagram.com/huisje.dewolde