Ga naar de inhoud

Als een plant ook wel flamingoplant wordt genoemd, kan het niet anders dan dat ‘ie hartstikke leuk, en vooral roze is. En laat ik nu net van roze houden! Want hoe leuk is deze Anthurium met roze schutbladeren? Deze brengt met recht wat kleur in huis. Bovendien blendt de flamingoplant lekker bij al mijn pasteltinten in huis, maar hij komt ook goed tot zijn recht als kleuraccent bij bijvoorbeeld een all white-interieur.

De Anthurium is geliefd om zijn mooie verschijning. De flamingoplant is namelijk een van de weinige kamerplanten die continu bloeit. Hierdoor kan je het hele jaar genieten van de prachtige schutbladeren. Deze gekleurde schutbladeren worden vaak ten onrechte aangezien voor bloemen. De bloemetjes zijn die kleine bobbeltjes die je terugvindt op de kolf. Nog zo fijn is dat de flamingoplant de moeilijkste niet is qua verzorging. Omdat de plant van origine een tropische plant is, houdt hij van een warme omgeving. Zet hem alleen niet in direct zonlicht, dan krijgen de bladeren een bruin randje. Verder heeft deze plant een keer per week water nodig en af en toe een sproeibeurtje. Let er wel op dat de wortels niet continu onder water staan, dan gaan de wortels rotten. In de winter is het sowieso verstandiger om de grond koeler en droger te houden. Glimt het blad mooi? Dan is de flamingoplant helemaal happy.

 

Heb je heel veel bontgekleurde schutbladeren? Dan kun je er een paar afknippen. Snijd de stelen schuin af en zet in laagje water. De Anthurium doet het namelijk ook goed als snijbloem.

 

Zoals ik al eerder zei, brengt de flamingoplant wat vrolijkheid en kleur in huis. En dat hebben we wel nodig op deze grijze, regenachtige herfstdagen. Je kunt de plant in een mooie pot zetten, zoals hier op de foto’s te zien is, maar het is ook leuk om meerdere Anthuriums in verschillende kleuren, zoals wit, rood, roze en paars, in een grote pot te zetten. Zo creëer je een prachtige kleurexplosie in de woonkamer.

 

Dit leuke exemplaar, maar ook andere planten en prachtige boeketten, kun je vinden bij Berghroos Bloembinders Purmerend. De medewerkers daar denken graag met je mee over bloemen, planten, kleuren en stijlen. Een aanrader om naartoe te gaan, mocht je in de buurt wonen.

Deze Anthurium is gekweekt bij Karma Plants, een moderne kwekerij die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Karma Plants biedt een groot assortiment Anthuriums en andere tropische kamerplanten. Per jaar komen er meer dan 3 miljoen (!) planten van deze kweker.