Ga naar de inhoud

Graag wil ik jullie een prachtig en inspirerend 2023 wensen!

In november zit ik al te popelen om mijn huis tot een kersthuis om te toveren, maar als eenmaal de kerstviering achter de rug is, dan kan ik, gek genoeg… nauwelijks wachten om, sowieso de kerstboom, die deze keer wel heel erg uitviel, zo snel mogelijk naar buiten te doen.

Normaal gesproken laat ik de kerstboom en alle andere kerstdeco tot 1 januari staan, maar dit  maal, had ik mij op oudjaarsdag beperkt tot een enkele kerstster binnen in huis, de mega krans buiten en de kerstlampjes in de beukenhaag bij de voordeur.

Op vrijdag 30 december nam ik bij Bloembinderij Lindhout, fijne verse bloemen mee! Heerlijk om bloemen te kiezen waar ik  blij van word,  om zo knallend het nieuwe jaar in te gaan… Alle emmers waren gevuld met een groot assorti aan kleur en verschillende bloemen.

Ik ben zelf fan van de kleuren paars, roze en wit, maar wil heel soms uit mijn veilige comfort zone stappen, en dan voor rood, oranje of geel gaan….

Ik koos dit keer dus voor paars met bloesemtakjes…. 

Ik heb de bloemen in verschillende vazen bij elkaar gezet, zodat het toch 1 bos bloemen lijkt…

Van verse bloemen in deze prachtige kleuren word ik helemaal weer blij en vrolijk…vooral omdat de zon zich de afgelopen dagen niet echt heeft laat zien, en we meer in de herfst zijn beland dan dat we van fijn winterweer, met vrieskou, zon en blauwe luchten kunnen genieten. 

Wat kleur in huis geeft dan des te meer wat meer gezelligheid…

Inmiddels heb ik de langwerpige vazen op deze oude haktafel gezet, omdat ik het ook leuk vind om op meerdere plekken in de huiskamer bloemen te hebben…. De grote bolvaas staat nog op de eettafel, gezellig met glazen windlichten, met de kaarsen aan, want die branden hier volop… overdag,  maar natuurlijk ook in de avond. Je kunt wel stellen dat ik een grootverbruiker van waxinekaarsjes ben….

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen laten zien dat een bos bloemen niet altijd in 1 vaas gezet hoeft te worden, maar dat je het ook speelser kunt maken door de bloemen in verschillende vazen, met diverse afmetingen of vormen bij elkaar te zetten….

Mijn touch of gold, is er overigens nog wel….ik vond het nog te vroeg om van de gouden takken, die niet persé alleen bij de kerst periode passen, afscheid te nemen. Ik heb de takken ingekort en in mijn stoere vijzel gelegd….het goud lijkt ook licht te geven…

ik hoop dat jullie ook massaal naar jullie bloemisten zijn gegaan om verse bloemen in te slaan voor wat meer gezelligheid in huis. De opvolging van deze paarse bloemen zullen “tulpen” zijn,  echte voorjaarsbloemen…die perfect aansluiten bij de dagen die hopelijk weer snel  zullen gaan lengen…

lieve groet,

Renata