Ga naar de inhoud

Onmogelijk, zou je misschien denken. Maar ik hoor het steeds meer om me heen. Mensen die geen kerstboom zetten om verschillende redenen; het komt financieel nu niet uit, ze hebben baldadige huisdieren, vinden het te veel gedoe, ze willen niet ieder jaar een nieuwe boom kopen of ze vinden hem gewoon in de weg staan. Geef ze eens ongelijk! Daarom is deze Taste The Green blog voor al deze mensen die op zoek zijn naar tips voor kerstsfeer maar geen kerstboom willen zetten!

Mijn favoriete manier van kerstdecoratie zonder boom is het decoreren van een hoekje in huis met een mooi boeket bloemen. Voor dit boeket ging ik naar mijn vaste bloemist in Arnhem, Bloemsierkunst Futura en ze stelde dit boeket met Amaryllissen samen. Een bloem die er bekend om staat veel gebruikt te worden tijdens de feestdagen. Later in deze blog vertel ik wat meer over deze prachtige bloeket.

 

Maar eerst, wat heb je nodig?

Daar kan ik vrij kort over zijn! Namelijk een hoekje in huis en wat decoratie die je in huis hebt staan. Hier een lijstje van spullen die je zou kunnen gebruiken:
– Wat planten
– Een bijzettafeltje
– Een kastje
– Verschillende kandelaars
– Wanddecoratie
– Een vaas voor het boeket
– Overige decoratieve items

Dus geen kerstboom, maar wel de kerstsfeer, de meeste van ons hebben deze spullen wel in huis en speciaal naar de winkel gaan is dus niet nodig. Geen gedoe en geen extra kosten, wat heerlijk! Lees nog even verder voor wat stylingtips.

 

 

Nog wat styling tips!

1. Voor de klassieke kerstsfeer kun je gaan voor kleuren als; rood, groen en wit. Maar durf ook eens gek te doen door deze te combineren met een andere kleur.
2. Door hoogteverschil in de opstelling kun je alle verschillende items mooi uitlichten. Zet je boekt bijvoorbeeld op een hoger tafeltje en wat andere planten op de grond.
3. Maak gebruik van goud of zilver. Dit geeft je hoekje een stijlvolle touch.
4. Mix je materialen lekker door elkaar, dit geeft een speelse uitstraling aan het geheel.
5. Nog niet genoeg kerstsfeer voor jou? Voeg wat kerstverlichting en/of kerstballen toe.

Ik ben heel benieuwd naar jouw kersthoekje! Deel jouw hoekje met een foto op Instagram met de hashtag #colorfulkersthoekje dan deel ik (@colorful.loft.living) alle resultaten in mijn verhaal!

 

Het boeket voor de kerstsfeer

De hoofdrolspeler van dit boeket is toch wel de Amaryllis, niet alleen door zijn kleur maar ook door zijn dramatische bloemen. Hij wordt niet alleen gebruik in boeketten maar is ook als bloembol erg populair rond de kerst. De kleuren van de Amaryllis lopen uit een van wit tot paars en past dit in ieder interieur. In het boeket is de Amaryllis dan ook de bloem van de week geworden die laatst te zien was op De Grote Tuinverbouwing.

Wil jij nu ook zo’n mooi kerst boeket voor de feestdagen. Ga je deze week nog een boeket halen, dan staat hij er volgende week net zo mooi bij als die van mij!

Ben je toch nog op zoek naar last minute decoratie tips voor de kerstboom? Klik dan hier.

 

 

Bedankt Bloemsierkunst Futura voor dit kerstboeket!